libris.ro

Vocea Românească nu poate fi oprită prin pumnul în gură

Fundația maghiară din Harghita care a pierdut în fața mea la CNCD cere Curții de Apel Târgu-Mureș să anuleze hotărârea CNCD și să judece dosarul în fond, emitând deasemenea pretenția ca cererile lor de sancționare să fie admise așa cum au fost enunțate în petiția de anul trecut.
În termen de 25 zile, trebuie așadar, la cererea Curții de Apel Târgu-Mureș, să înaintez Întâmpinarea.

Conform legii, fundația maghiară are într-adevăr dreptul să conteste la Curtea de Apel decizia CNCD, dar invocarea mea în această acțiune de contestare este în mod clar abuzivă. Președintele fundației reclamă si faptul că hotărârea CNCD ar fi fost viciată de prezența prietenilor mei care m-au însoțit anul trecut la audierea comisiei, care ar fi exercitat o ,,vădită presiune asupra membrilor Consiliului Director prezenți la audiere”.

Argumentul acesta este de-a dreptul stupid, solidaritatea pașnică în jurul unor idei se poate exprima oriunde, iar respectivului domn din Harghita, care a fost si el prezent ”în mijlocul nostru” pe holurile instituției, nimeni, nu i-a adresat nici măcar o privire, fiind total ignorat. Audierea mea, deasemenea, nu a fost tulburată în niciun fel. Le mulțumesc pe această cale încă odată, din tot sufletul, tuturor celor care au fost alături de mine atunci, alături de principiul Libertății Acțiunii si Cuvântului Românesc de fapt.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pe holurile acelei instituții de cenzură care a ales după 10 luni să se debaraseze printr-o soluție tehnică de un caz prea complicat, am înteles încă odată, prin prezența acelor oameni minunați, că Vocea Românească nu poate fi oprită prin pumnul în gură, că Libertatea este asumată de mulți români si că nu putem fi opriți oricâte presiuni s-ar exercita asupra noastră.

Ieri am terminat de făcut primele pachete cu revistele Calea Neamului; vor ajunge în zeci de localități ale Țării, în mâinile a sute de români. Revista se distribuie gratuit si cuprinde acțiunile noastre principale. Fiecare om care primește pachetul este rugat să împartă revistele celor cunoscuți. Să spună tuturor că avem o Cale, un Crez, un Ideal.
Cu noi este Dumnezeu!

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș