Categories: Stiri

Un deputat PSD: “Plângerea penală a lui Orban echivalează cu o lovitură de stat!“

Un deputat PSD: “Plângerea penală a lui Orban echivalează cu o lovitură de stat!“

Deputatul PSD de Bucureşti Beatrice Tudor declară că plângerea penală iniţiată de liberali echivalează cu o lovitură de stat, un plan pus la cale cu concursul preşedintelui Iohannis, care vrea să aibă Executivul său în vederea alegerilor prezidenţiale.

“Este o încercare de lovitură de stat care devoalează jocul dintre Klaus Iohannis şi PNL, care îşi ridică mingi la fileu să înlăture o majoritate legitimă, reieşită în urma alegerilor şi un Guvern legitim numit, totul pentru a-şi asigura succesul în alegerile prezidenţiale din 2019. Poziţionarea PNL şi a lui Klaus Iohannis pe subiectul justiţiei trebuie acum citite în acest nou context. Susţinerea oferită procurorilor nu are nimic de-a face cu justiţia şi cu statul de drept, ci cu încercarea lor disperată de a obţine prin procurori ceea ce nu au putut obţine prin vot: majoritatea şi guvernarea”, a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de Bucureşti a mai afirmat că dacă preşedintele va folosi acest pretext pentru a înlătura Cabinetul Dăncilă, acesta se face vinovat de subminarea democraţiei din România, şi şi-a exprimat speranţa că procurorii nu vor participa la această acţiune, pe care a definit-o drept o “cacialma politică”.

“Am speranţa că procurorii nu vor da concurs acestei cacialmale politice şi nu vor răsturna ordinea democratică şi constituţională din România”, a mai afirmat Beatrice Tudor.Ea a mai arătat că preşedintele nu este la prima încercare de a sabota Guvernul şi a adăugat că acesta ar fi vinovat de abuz în serviciu dacă ar folosi acest pretext pentru a o înlătura pe Viorica Dăncilă din funcţia de prim-ministru. “Klaus Iohannis şi PNL, cei mai aprigi delatori ai abuzului, vor să comită un abuz flagrant în acest caz. Și sabotează şi relaţia strategică a României cu Israelul şi cu Statele Unite ale Americii”, a mai afirmat deputatul PSD de Bucureşti.

La final, Beatrice Tudor a reiterat faptul că “ulciorul nu merge de multe ori la apă” şi că liberalii ar face bine să nu-şi facă speranţe în repetarea precedentului Ponta.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta…

10 ore ago

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

22 de ore ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

o zi ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

o zi ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

o zi ago