Dintr-o rețea de socializare foarte atractivă și cu numărul utilizatorilor mereu în creștere, Facebook a devenit din ce în ce mai contestată, mai ales după scandalul legat de datele personale ale utilizatorilor, dar și după implementarea unor noi algoritmi meniți să promoveze numai anumite tipuri de politici și ideologii în dauna celor considerate conservatoare.
Așa se face că tot ce a întreprins rețeaua de socializare în ultimii ani are consecințe negative și asupra profiturilor, Mark Zuckerberg trezindu-se de curând că a pierdut nu mai puțin de 16 miliarde de euro din cauza scăderii acțiunilor companiei cu aproximativ 20%.
Peste 16 case de brokeraj au scăzut țintele de prețuri ale acțiunilor Facebook, astfel că vor urma câțiva ani în care marjele de profit ale companiei vor scădea destul de mult. Statisticile de pe ultimul trimestru arată niște rezultate nu tocmai satisfăcătoare în comparație cu potențialul maxim al companiei de până acum.
Scăderea acțiunilor companiei nu este datorată doar de înăsprirea regulamentelor privind confidențialitatea datelor personale, ci și de controversatele politici de cenzurare ale activității utilizatorilor. Mai multe platforme alternative de socializare se luptă să atragă utilizatorii ostracizați și exilați din cauza politicilor controversate de cenzură ideologică ale celor de la Facebook.
- 10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească - 10 iulie 2025
- 10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi - 10 iulie 2025
- 10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare - 10 iulie 2025