Jurnalistă româncă redusă la tăcere pe facebook pentru un pretext tâmpit

Un nou caz de cenzură aiuristică pe facebook: o jurnalistă româncă s-a trezit cu contul de socializare șters sub un pretext tâmpit. O simplă redistribuire a unui articol de pe RFI intitulat „Pagina de istorie: Povestea legiunii românești care a ocupat Praga timp de 20 de zile„, a fost destul pentru a i se dezactiva contul de facebook jurnalistei Daniela Ciută de la Carei.

Pentru orice român cu scaun la cap este limpede că legiunea la care se referă respectiva postare nu este ceea pe care o credeau cerberii cenzurii de pe facebook. Cu toate acestea, contul de socializare al doamnei Ciută Daniela este și până la acest moment dezactivat, sub un pretext cretin, pentru că se poate vedea până și din lună că nu a fost încălcat niciun fel de standard al comunității pe facebook, ba mai mult, cenzorii care au făcut această cumplită eroare ar mai trebui chiar să-și ceară și niște scuze.

Postarea pentru care a fost șters contul de facebook al jurnalistei Daniela Ciută
Postarea pentru care a fost șters contul de facebook al jurnalistei Daniela Ciută
Contul de facebook dezactivat al doamnei Daniela Ciută
Contul de facebook dezactivat al doamnei Daniela Ciută

Inginer mecanic, cu o firmă de succes (n.r. ABRA-COM) care produce de aproape trei decenii la Carei niște produse căutate la nivel internațional, respectiv articole abrazive incluse în cataloage internaționale, doamna Daniela Ciută se prezintă ca fiind jurnalist voluntar, „de nevoie”.

Care să fie „nevoia” pentru care un inginer mecanic se desprinde de activitatea de producție a unei firme care asigură direct cel puțin câteva zeci de locuri de muncă la nivel local și încă multe altele indirect la nivel național? Lipsa la Carei a unei prese obiective și independente, a făcut ca doamna Daniela Ciută și publicația sa, Buletin de Carei, să se transforme într-o adevărată platformă de activism jurnalistic, singura de altfel care semnalează neregulile grave din oraș, corupția și abuzurile din administrație, sau politicile instituționale antiromânești, cazurile grave de discriminare pe criterii etnice sau evenimente cotidiene.

Însă activitatea sa de jurnalist a fost sabotată la un nivel nemaiîntâlnit într-o societate cu apă caldă la robinet, mai ales pe facebook, acolo unde publicația sa, Buletin de Carei, a avut parte de nenumărate raportări false cu intenția de a-i fi redusă vocea la tăcere. Și din păcate doamna Daniela Ciută are foarte multe lucruri de spus, cumplit de deranjante pentru mafia politică locală, pentru cei obișnuiți cu disprețul față de lege și de autoritatea statului român.

Pe toate canalele posibile ni se vorbește în România de astăzi despre democrație și libertate, ba chiar un bolșevic a ajuns să ne vorbească despre libertate deși el era prins cu lipici de fustele Anei Pauker. Dar despre jurnaliștii cu adevărat independenți reduși la tăcere ce spuneți? Asta-i libertatea propovăduită cu atâta ipocrizie de politicienii și vectorii de opinie ai societății românești postedecembriste?

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns