Șovinii UDMR-iști se războiesc de-acum și cu troițele noastre? La Satu Mare primarul a dispus înlăturarea troiței românești din centrul orașului!
Un incident de-a dreptul revoltător pentru comunitatea românească a avut loc de curând la Satu Mare, acolo unde primarul a dispus demontarea și îndepărtarea troiței românești amplasate în centrul orașului. În anul 1991, după decenii întregi de prigoană împotriva troițelor creștine din perioada dictaturii instaurate în România după 1945, PS Iustinian Chira sfințea o troiță care a fost amplasată în centrul municipiului Satu Mare.
Acum, la 27 de ani de la sfințirea acestei troițe, ea este înlăturată din centrul orașului la ordinul primarului și transportată la depozitul primăriei de pe strada Kogălniceanu. Motivația? Este reclamată lipsa autorizației. Primarul își anunțase intenția de ridicare a troiței din centrul orașului chiar cu o zi înainte, operațiune care apoi s-a efectuat în regim de urgență.
Deranjează oare chiar atât de tare o troiță românească la Satu Mare? Puținele și foarte rarele evenimente patriotice românești organizate la soclul acestei troițe să fi deranjat oare în așa măsură încât se impunea un asemenea sacrilegiu, o asemenea profanare?
Primarul UDMR-ist din Satu Mare a numit profanare acțiunea unor necunoscuți care au pictat tricolorul românesc pe soclul statuii lui Szechenyi din localitate, însă din câte știm noi, Szechenyi nu figurează nicăieri ca sfânt în vreun calendar religios, pe când troița românească este cu siguranță un simbol religios, iar prin urmare abia agresiunea împotriva acestui simbol religios poate fi interpretată ca fiind o profanare.
Cât va mai închide statul român ochii la aceste abuzuri și discriminări îndreptate împotriva comunităților românești, care au avut ghinionul să aibă ca primari niște UDMR-iști ce urăsc până la un nivel irațional neamul românesc?
În a doua jumătate a secolului al XV-lea, Imperiul Otoman, condus de sultanul Baiazid al…
Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…
Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…
Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…
Gestul lui Nicolae Borgovan, din 2 iulie 1888, la Beiuș, este unul dintre acele momente…
"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…
Leave a Comment