Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică.

Dacă până acum oricine critica directivele comisarilor europeni și pomenea fie măcar și cu jumătate de gură de similaritățile de ordin ideologic și politic dintre acele directive și cele ale comisarilor sovietici din perioada Războiului Rece, era considerat fie adept al teoriilor conspiraționiste, fie numit antioccidental, rusofil, sau cine mai știe ce acuzație de acest tip i se mai aducea, mai nou au ajuns chiar până și britanicii să spună că Uniunea Europeană s-a transformat într-un soi de nouă Uniune Sovietică.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se dezlănțuie la adresa încercării de regim dictatorial a liderilor UE, asemănând politica europeană cu cea a Uniunii Sovietice, numită pentru decenii la rând ca fiind un lagăr al națiunilor. Hunt face o paralelă între lagărul popoarelor reprezentat de Uniunea Sovietică și închisoarea în care vrea să se transforme după același model și Uniunea Europeană:

“Ce s-a întâmplat cu încrederea și idealurile visului european? UE a fost menită să protejeze libertatea, Uniunea Sovietică a împiedicat oamenii să plece… Lecția istoriei este clară: dacă transformați clubul european în închisoare, dorința de a fugi nu se va diminua ci va crește și noi nu vom fi singurul prizonier care să dorească să scape.”

Declarațiile ministrului britanic de Extern, Jeremy Hunt au aprins spiritele atât la nivel european, cât și la nivel intern, în mediul politic britanic, stârnind pe lângă un mic scandal diplomatic și un conflict între taberele pro și anti BREXIT din Marea Britanie.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

26 Iulie 1919 – Ofensiva maghiară este înfrântă și se retrage dincolo de Tisa: Când Neamul și-a Răscumpărat Demnitatea cu Sabia

La 26 iulie 1919 ofensiva maghiară este înfrântă și se retrage dincolo de Tisa. Au…

12 ore ago

25 iulie 1857 – Compromisul franco-britanic care a pregătit nașterea României moderne

Într-un context european tensionat, marcat de rivalități imperiale și de aspirațiile naționale ale popoarelor aflate…

2 zile ago

24 Iulie 1772 – Știați că Moldova și Țara Românească au cerut unirea lor încă din anul 1772?

24 iulie 1772 – Prima voce colectivă pentru Unirea și Independența Țărilor Române În vara…

3 zile ago

24 iulie 1849 – „Proiectul de pacificare” de la Seghedin – Prima apariție oficială a numelui „România” într-un document istoric

La confluența marilor frământări revoluționare ale anului 1848-1849, în mijlocul unei Europe zbuciumate de idealuri…

3 zile ago