libris.ro

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică.

Dacă până acum oricine critica directivele comisarilor europeni și pomenea fie măcar și cu jumătate de gură de similaritățile de ordin ideologic și politic dintre acele directive și cele ale comisarilor sovietici din perioada Războiului Rece, era considerat fie adept al teoriilor conspiraționiste, fie numit antioccidental, rusofil, sau cine mai știe ce acuzație de acest tip i se mai aducea, mai nou au ajuns chiar până și britanicii să spună că Uniunea Europeană s-a transformat într-un soi de nouă Uniune Sovietică.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se dezlănțuie la adresa încercării de regim dictatorial a liderilor UE, asemănând politica europeană cu cea a Uniunii Sovietice, numită pentru decenii la rând ca fiind un lagăr al națiunilor. Hunt face o paralelă între lagărul popoarelor reprezentat de Uniunea Sovietică și închisoarea în care vrea să se transforme după același model și Uniunea Europeană:

„Ce s-a întâmplat cu încrederea și idealurile visului european? UE a fost menită să protejeze libertatea, Uniunea Sovietică a împiedicat oamenii să plece… Lecția istoriei este clară: dacă transformați clubul european în închisoare, dorința de a fugi nu se va diminua ci va crește și noi nu vom fi singurul prizonier care să dorească să scape.”

Declarațiile ministrului britanic de Extern, Jeremy Hunt au aprins spiritele atât la nivel european, cât și la nivel intern, în mediul politic britanic, stârnind pe lângă un mic scandal diplomatic și un conflict între taberele pro și anti BREXIT din Marea Britanie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info