Prin toată Europa au câștigat na…

Deși prin alte țări …

Lia Olguța Vasilescu: O să mănân…

Invitată în studioul…

George Simion și primarul Mihai …

Candidatul independe…

Cum arată sumele partidelor poli…

Când întrebi pe oric…

Deputatul Matei Dobrovie priveșt…

"Nu votați partide c…

Ne pregătim de alegeri. Cine sun…

În urmă cu ceva ani,…

Și neomarxiștii se tem de ... tu…

Dacă văd că barca ia…

La Iași începe reabilitarea espl…

Angajații municipali…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică

Print Friendly, PDF & Email

Iată că nu doar est-europenii spun că UE este o nouă Uniune Sovietică, ci mai nou o spun tot mai răspicat chiar și britanicii. Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, aseamănă UE cu Uniunea Sovietică.

Dacă până acum oricine critica directivele comisarilor europeni și pomenea fie măcar și cu jumătate de gură de similaritățile de ordin ideologic și politic dintre acele directive și cele ale comisarilor sovietici din perioada Războiului Rece, era considerat fie adept al teoriilor conspiraționiste, fie numit antioccidental, rusofil, sau cine mai știe ce acuzație de acest tip i se mai aducea, mai nou au ajuns chiar până și britanicii să spună că Uniunea Europeană s-a transformat într-un soi de nouă Uniune Sovietică.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se dezlănțuie la adresa încercării de regim dictatorial a liderilor UE, asemănând politica europeană cu cea a Uniunii Sovietice, numită pentru decenii la rând ca fiind un lagăr al națiunilor. Hunt face o paralelă între lagărul popoarelor reprezentat de Uniunea Sovietică și închisoarea în care vrea să se transforme după același model și Uniunea Europeană:

“Ce s-a întâmplat cu încrederea și idealurile visului european? UE a fost menită să protejeze libertatea, Uniunea Sovietică a împiedicat oamenii să plece… Lecția istoriei este clară: dacă transformați clubul european în închisoare, dorința de a fugi nu se va diminua ci va crește și noi nu vom fi singurul prizonier care să dorească să scape.”

Declarațiile ministrului britanic de Extern, Jeremy Hunt au aprins spiritele atât la nivel european, cât și la nivel intern, în mediul politic britanic, stârnind pe lângă un mic scandal diplomatic și un conflict între taberele pro și anti BREXIT din Marea Britanie.


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia