Uniunea Europeană finanțează un program de cooperare transfrontalieră între România, Ucraina și Republica Moldova
Uniunea Europeană a alocat 126,7 milioane de euro pentru programul operațional comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, în vederea finanțării proiectelor de cooperare transfrontalieră dezvoltate cu parteneri din cele trei țări.
În perioada 22- 24 octombrie 2018, Autoritatea Comună de Management şi Secretariatul Tehnic Comun vor organiza o serie de evenimente care să facă cunoscute publicului larg rezultatele Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, experiența acumulată de beneficiari și importanța parteneriatului transfrontalier.
Factori interesaţi şi reprezentanţi media sunt invitaţi să participe la conferința finală organizată în cele trei țări, conform următorului calendar:
România, la Suceava (24.10.2018, la Muzeul Bucovinei)
Ucraina, la Cernăuți (22.10.2018, la Hotelul Bukovyna)
Republica Moldova, la Chișinău (22.10.2018, la Palatul Republicii)
De asemenea, pentru al șaptelea an consecutiv, programul va sărbători, pe data de 24.10.2018, la Suceava, Ziua Cooperării Europene prin care sunt promovate cooperarea teritorială și buna vecinătate.
Astfel, în foaierul clădirii Muzeului Bucovinei va fi vernisată, pe data de 24.10.2018, orele 13.00, o expoziție de desene realizate de elevii Școlii de Artă „Mykola Ivasiuk” din Cernăuți, Ucraina.
Lucrările au ca inspirație proiectele implementate în cadrul Programului, cooperarea transfrontalieră și valorile promovate de Uniunea Europeană. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24.10.2018 – 05.11.2018.
Informaţii actualizate privind evenimentele mai sus menționate,în cadrul Programului RO-UA-MD, sunt disponibile pe paginile oficiale: www.ro-ua-md.net şi www.ecday.eu.
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.