Categories: Sanatate

Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

Acest pământ al României a fost binecuvântat cu bogate resurse de sare de mină, depozite de sare naturală rezultate în urma secării unor foste mări sau uriașe lacuri salmastre. Cândva, în istoria umanității sarea avea în unele părți ale globului pământesc prețuri apropiate de valoarea metalelor prețioase, fiind o marfă extrem de apreciată și de râvnită.

Pentru depozitele de sare, de-a lungul mileniilor s-au dus războaie și au dispărut întregi națiuni din istorie. Într-atât era sarea de valoroasă în istoria umanității, încât unele țări impuneau un monopol de stat asupra comerțului cu sare.

La acest moment, sarea de mină românească, sarea naturală, poate redeveni o marfă deosebit de valoroasă. De ce? Pentru ca la nivel mondial sarea de mare este acum contaminată cu reziduuri nocive pentru sănătate. S-a constatat că sarea de mare este contaminată atât cu microparticule de plastic, cât și cu alte reziduuri periculoase.

Dacă obișnuiți să gătiți în mod frecvent cu sare de mare, gândiți-vă de două ori înainte de a mai cumpăra astfel de sare: milioane de tone de deșeuri de plastic intră în oceanele lumii în fiecare an. Expuse la radiații solare, aceste deșeuri se descompun lent în apa de mare, tranformându-se în microparticule de plastic. Această contaminare cu microparticule din plastic este extrem de periculoasă pentru mediul înconjurător, cât și pentru alimentația umană, mai ales dacă avem obiceiul de a găti în bucătăriile noastre cu sare de mare.

Nota noastră: Ce puteți face în această privință? Nu este un efort prea mare să citiți eticheta ambalajelor de sare, pentru a verifica proveniența sării. Asigurați-vă că este sare de mină din România și astfel vă protejați sănătatea dumneavoastră și a familiei.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Adrian Papahagi: „E mai mult creștinism într-un bordel din Olanda decât în Rusia!”

La Ateneul Național din Iași a avut loc dumincă, 12 mai 2024, de la ora…

17 ore ago

11 Mai 1896 – Pentru că a cântat „Doina lui Lucaciu”, învățătorul Iuliu Marcu din Ibănești, condamnat la închisoare

În Anuarul Institutului de Istorie și Arheologie Cluj-Napoca, 1983-1984 (Anul 26), dai de o serie…

2 zile ago

Antreprenorii români pierd lupta în faţa marilor retaileri

Un deputat AUR, Daniel-Sorin Gheba, atrage atenția cu privire la pericolul dispariției antreprenorilor români care…

2 zile ago

11 Mai 1762 – Magistratul din Bistrița ordona ca să fie amendați cu 40 de florini „cei care duc pe furiș AUR peste graniță”

La 11 mai 1762 la Bistrița "Guvernul ordonă ca prevaricanţii (n.r. probabil se referă la…

2 zile ago

11 Mai 1601 – Mihai Viteazul îşi face intrarea solemnă în Kosice (Cașovia)

La 11 mai 1601 Mihai Viteazul din drum dinspre Viena ajunge la la Kassa / Cașovia…

2 zile ago

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida

La 11 mai 1980, la Baia Mare, pleca la cele veșnice sculptorul român Gheza Vida…

2 zile ago