Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

Sarea din alimentatia romanilor

Sarea din alimentatia romanilor

Print Friendly, PDF & Email

Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

 

Acest pământ al României a fost binecuvântat cu bogate resurse de sare de mină, depozite de sare naturală rezultate în urma secării unor foste mări sau uriașe lacuri salmastre. Cândva, în istoria umanității sarea avea în unele părți ale globului pământesc prețuri apropiate de valoarea metalelor prețioase, fiind o marfă extrem de apreciată și de râvnită.

 

Pentru depozitele de sare, de-a lungul mileniilor s-au dus războaie și au dispărut întregi națiuni din istorie. Într-atât era sarea de valoroasă în istoria umanității, încât unele țări impuneau un monopol de stat asupra comerțului cu sare.

 

La acest moment, sarea de mină românească, sarea naturală, poate redeveni o marfă deosebit de valoroasă. De ce? Pentru ca la nivel mondial sarea de mare este acum contaminată cu reziduuri nocive pentru sănătate. S-a constatat că sarea de mare este contaminată atât cu microparticule de plastic, cât și cu alte reziduuri periculoase.

 

kalapod.net

Dacă obișnuiți să gătiți în mod frecvent cu sare de mare, gândiți-vă de două ori înainte de a mai cumpăra astfel de sare: milioane de tone de deșeuri de plastic intră în oceanele lumii în fiecare an. Expuse la radiații solare, aceste deșeuri se descompun lent în apa de mare, tranformându-se în microparticule de plastic. Această contaminare cu microparticule din plastic este extrem de periculoasă pentru mediul înconjurător, cât și pentru alimentația umană, mai ales dacă avem obiceiul de a găti în bucătăriile noastre cu sare de mare.

Nota noastră: Ce puteți face în această privință? Nu este un efort prea mare să citiți eticheta ambalajelor de sare, pentru a verifica proveniența sării. Asigurați-vă că este sare de mină din România și astfel vă protejați sănătatea dumneavoastră și a familiei.
Loading...
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.