libris.ro

Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

Căutați în comerț numai sarea românească! Sarea de import, și mai ales cea de mare, este contaminată cu reziduuri periculoase…

 

Acest pământ al României a fost binecuvântat cu bogate resurse de sare de mină, depozite de sare naturală rezultate în urma secării unor foste mări sau uriașe lacuri salmastre. Cândva, în istoria umanității sarea avea în unele părți ale globului pământesc prețuri apropiate de valoarea metalelor prețioase, fiind o marfă extrem de apreciată și de râvnită.

 

Pentru depozitele de sare, de-a lungul mileniilor s-au dus războaie și au dispărut întregi națiuni din istorie. Într-atât era sarea de valoroasă în istoria umanității, încât unele țări impuneau un monopol de stat asupra comerțului cu sare.

 

La acest moment, sarea de mină românească, sarea naturală, poate redeveni o marfă deosebit de valoroasă. De ce? Pentru ca la nivel mondial sarea de mare este acum contaminată cu reziduuri nocive pentru sănătate. S-a constatat că sarea de mare este contaminată atât cu microparticule de plastic, cât și cu alte reziduuri periculoase.

 

kalapod.net

Dacă obișnuiți să gătiți în mod frecvent cu sare de mare, gândiți-vă de două ori înainte de a mai cumpăra astfel de sare: milioane de tone de deșeuri de plastic intră în oceanele lumii în fiecare an. Expuse la radiații solare, aceste deșeuri se descompun lent în apa de mare, tranformându-se în microparticule de plastic. Această contaminare cu microparticule din plastic este extrem de periculoasă pentru mediul înconjurător, cât și pentru alimentația umană, mai ales dacă avem obiceiul de a găti în bucătăriile noastre cu sare de mare.

Nota noastră: Ce puteți face în această privință? Nu este un efort prea mare să citiți eticheta ambalajelor de sare, pentru a verifica proveniența sării. Asigurați-vă că este sare de mină din România și astfel vă protejați sănătatea dumneavoastră și a familiei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info