Site icon Glasul.info

Alertă la Satu Mare! După Jobbik, un alt partid din Ungaria este prezent în România cu pretenții teritoriale! Propagandă revizionistă în nord vestul României!

Alertă la Satu Mare! După Jobbik, un alt partid din Ungaria este prezent în România cu pretenții teritoriale! Propagandă revizionistă în nord vestul României!

Propaganda iredentistă / revizionistă maghiară îmbracă forme din ce în ce mai prezente și mai vizibile pe teritoriul României. După numeroasele acțiuni și mesaje ale celor de la Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom – HVIM) sau ale celor de la Jobbik (Jobboldali Ifjúsági Közösség), iată că pe scena pretendenților pentru teritorii românești mai apare un nou actor, un nou partid cu viziuni radicale, extremiste, așa numitul “Mi Hazank” ( în traducere aproximativă Mișcarea Patria noastră).

Prin Satu Mare, pe mobilierul public stradal sunt prezente de ceva vreme lipite mici afișe sau abțibilduri care promovează programul politic al acestui nou partid revizionist din Ungaria chiar pe teritoriul României.

La o privire sumară, printre obiectivele acestui partid se numără într-adevăr și o agendă cu un pronunțat caracter iredentist, dar și alte viziuni cu caracter extremist, atât la adresa vecinilor cât și la nivelul politicilor europene.

Mi Hazank / Facebook

“În Ungaria, ceea ce a pornit ca o mișcare de revigorare a spiritului naționalist maghiar, a devenit recent un partid, numit A Mi Hazank ( Casa/Țara Noastră – traducere aproximativă ).

Acest nou partid, urmând oarecum calea partidului Jobbik, chiar unii foști membri Jobbik s-au alăturat noii mișcări, este un partid extremist, ultra naționalist creștin și revizionist, etc., își face reclamă și campanie, anti-românească, ilegală, la Satu Mare sau chiar pe întreg teritoriul Transilvaniei, deci României, cu imagini ce reprezintă harta “Ungariei mari” sau a “regatului Ungariei”.

Acolo unde Jobbik a eșuat, Mi Hazank încearcă să câștige. Partidul Mi Hazank vrea să facă tot ce îi stă în puteri să îi elibereze și pe “patrioții unguri”, așa cum îi numește pe cei doi maghiari din secuime care au primit 5 ani de închisoare pentru că au plănuit un atentat cu bombă și acuză în fel și chip statul român.”, dezvăluie pagina de facebook pagina Ardealul Pământ Românesc

Exit mobile version