Site icon Glasul.info

Dispare peste noapte încă o fabrică din IAȘI! O nouă serie de angajați ieșeni își pierde locurile de muncă

Dispare peste noapte încă o fabrică din IAȘI! O nouă serie de angajați ieșeni își pierde locurile de muncă

Marea privatizare anunțată cu trâmbițe la începuturile anilor ’90 a reprezentat o mană cerească numai pentru oamenii sistemului și pentru apropiații acestora.

Pentru omul simplu, pentru majoritatea slujbașilor care ridicaseră România de la statutul de stat înapoiat, bazat pe o economie preponderent agrară, într-o țară care dădea mari bătăi de cap actorilor de pe scena economică mondială în cele mai diverse domenii, privatizările companiilor sau întreprinderilor de stat nu au reprezentat decât un trist spectacol, în care au văzut înfruntându-se hoitarii economiei naționale pe stârvurile industriei românești. 

O fabrica va fi mutata din Iasi peste noapte. Oamenii de afaceri au hotarat sa se vanda totul”, scrie bzi.ro.

Una dintre cele mai importante producătoare de textile din zona Moldovei, Iasitex SA, a vândut în ultimele luni utilaje în valoare de peste 300.000 € iar pentru celelalte utilaje importante rămase, acționarii au luat decizia ca acestea să fie demontate și relocate în afara Iașului, într-o nouă locație din țară.

Dispare așadar peste noapte încă o fabrică din Iași, iar în jur de 150 de angajați ai IASITEX vor rămâne fără locuri de muncă, în plus nu vor mai primi nici preconizatele salarii compensatorii pe care le așteptau.

După Țesătura IAȘI, pe ale cărei ruine au răsărit noi supermarketuri în mijlocul orașului, odată cu dispariția Iasitex se încheie o lungă tradiție de decenii întregi a industriei de textile ieșene. E un moment dureros, atât în plan economic și social, cât și în cel al unei tradiții de zeci de ani care a făcut cinste orașului și a promovat numele urbei moldave așezate pe cele șapte coline.

Fandel Mihai

Exit mobile version