1897: Românii din Transilvania d…

"Stat-au ungurii pe …

La 24 martie 1921 erau condamnaț…

La fel ca și în spat…

Martirii macedo-români din Balca…

" La biserica Mavrog…

O realitate de necontestat: din…

Declarația de la Al…

Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

Azi are loc Marșul pentru Viață …

Marșul pentru Viață …

Aurelian Pavelescu: "Iohannis es…

Avocatul Aurelian Pa…

Deputatul Daniel Gheorghe: Sunte…

După ce președintele…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Dispare peste noapte încă o fabrică din IAȘI! O nouă serie de angajați ieșeni își pierde locurile de muncă

Print Friendly, PDF & Email

Dispare peste noapte încă o fabrică din IAȘI! O nouă serie de angajați ieșeni își pierde locurile de muncă

Marea privatizare anunțată cu trâmbițe la începuturile anilor ’90 a reprezentat o mană cerească numai pentru oamenii sistemului și pentru apropiații acestora.

Pentru omul simplu, pentru majoritatea slujbașilor care ridicaseră România de la statutul de stat înapoiat, bazat pe o economie preponderent agrară, într-o țară care dădea mari bătăi de cap actorilor de pe scena economică mondială în cele mai diverse domenii, privatizările companiilor sau întreprinderilor de stat nu au reprezentat decât un trist spectacol, în care au văzut înfruntându-se hoitarii economiei naționale pe stârvurile industriei românești. 

O fabrica va fi mutata din Iasi peste noapte. Oamenii de afaceri au hotarat sa se vanda totul”, scrie bzi.ro.

Una dintre cele mai importante producătoare de textile din zona Moldovei, Iasitex SA, a vândut în ultimele luni utilaje în valoare de peste 300.000 € iar pentru celelalte utilaje importante rămase, acționarii au luat decizia ca acestea să fie demontate și relocate în afara Iașului, într-o nouă locație din țară.

Dispare așadar peste noapte încă o fabrică din Iași, iar în jur de 150 de angajați ai IASITEX vor rămâne fără locuri de muncă, în plus nu vor mai primi nici preconizatele salarii compensatorii pe care le așteptau.

După Țesătura IAȘI, pe ale cărei ruine au răsărit noi supermarketuri în mijlocul orașului, odată cu dispariția Iasitex se încheie o lungă tradiție de decenii întregi a industriei de textile ieșene. E un moment dureros, atât în plan economic și social, cât și în cel al unei tradiții de zeci de ani care a făcut cinste orașului și a promovat numele urbei moldave așezate pe cele șapte coline.

Fandel Mihai

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri