Străinii nu vor mai putea deține terenuri agricole! Vor fi obligați prin lege să le vândă în termen de un an, chiar și în cazul în care le-au moștenit!

Străinii nu vor mai putea deține terenuri agricole! Vor fi obligați prin lege să le vândă în termen de un an, chiar și în cazul în care le-au moștenit!

O lege pentru protecția și securizarea patrimoniului funciar va intra în vigoare odată cu adoptarea noului Cod Funciar din Republica Moldova. Atât terenurile agricole, cât și cele cu destinație forestieră, vor putea pe viitor tranzacționate numai de către cetățenii Republicii Moldova. Toți cei care nu dețin cetățenia moldovenească vor fi astfel obligați să le vândă în termen de un an, chiar și în situația în care devin proprietari prin moștenire.

Republica Moldova se alătură astfel la nivel european unor țări precum Ungaria sau Franța, care au dat o atenție sporită patrimoniului funciar național, și au venit cu legi clare și ferme de protecție a terenurilor cu destinație agricolă. Noul Cod Funciar din Republica Moldova a fost aprobat pe data de 14 noiembrie 2018 de către guvernul de la Chișinău.

Prin noul Cod Funciar, în Republica Moldova este reglementată de acum încolo relația dintre proprietarii de terenuri și autoritățile locale, precum și responsabilitatea proprietarului cu privire la obligațiile ce-i revin prin lege pentru păstrarea destinației agricole a terenului și protecția solului.

O noutate o reprezintă sarcina autorităților locale de a verifica dacă proprietarii se achită de obligațiile ce le revin, de a depista dacă există încălcări în privința întreținerii corespunzătoare a terenurilor cu destinație agricolă, de a ține o evidență a terenurilor nelucrate sau abandonate, sau pentru a preveni degradarea solului.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba Novac

La 21 Mai 1936 a fost ridicată la Cluj o troiță în memoria lui Baba…

28 de minute ago

Pe 20 mai 1919 comandamentul aliat şi Polonia cer României să ocupe Galiţia Orientală

Aflându-se în situația de a nu mai putea respinge atacurile detaşamentelor ucrainiene, comandamentul aliat şi…

8 ore ago

Vincze Zoltan, „mare autonomist” al Transilvaniei, recunoaște că se trage dintr-o familie de români ortodocși

Cele mai înverșunate cozi de topor care luptă pentru maghiarizarea poporului român și pentru dezintegrarea…

23 de ore ago

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate „enciclopedică”, Alexandru Coriolan Pteancu

La 19 Mai 1878 se năștea la Borlești o personalitate "enciclopedică", Alexandru Coriolan Pteancu,  profesor…

2 zile ago

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

3 zile ago