Categories: Uniunea Europeana

Un deputat român reacționează: „Raportul MCV, o nedreptate făcută României!”

Un deputat român reacționează: „Raportul MCV, o nedreptate făcută României!”

Este trist faptul că români de-ai noştri, reprezentanţi în Parlamentul European şi în alte instituţii europene, au militat pentru un aviz negativ care să fie acordat României. Pare un act de trădare, de desconsiderare a propriei ţări! ( Carmen Holban, deputat PSD)

„Raportul MCV, o nedreptate făcută României!”, asta susține deputatul PSD Carmen Holban, care nu poate trece peste actul de trădare al europarlamentarilor români ce au militat din plenul Parlamentului European împotriva intereselor României.

„Trăim într-o perioadă de confuzii cumplite, când adevărul, faptele concrete şi normele democraţiei, pe care dorim să le vedem împlinite în România, sunt puse într-o lumină nefavorabilă tocmai de reprezentanţii Comisiei Europene. (…)
Suntem aspru criticaţi că nu respectăm independenţa Justiţiei, că se încearcă timorarea magistraţilor, că modificările aduse Codului Penal distrug statul de drept şi stopează lupta împotriva corupţiei. Total fals!
Modificările aduse Legilor Justiţiei au avut ca principal scop protejarea cetăţeanului în faţa abuzurilor, asigurarea accesului la o justiţie corectă, echilibrată şi echidistantă, eliminarea tuturor suspiciunilor de implicare a unor factori externi care să perturbe actul de justiţie.(…)

Este trist faptul că români de-ai noştri, reprezentanţi în Parlamentul European şi în alte instituţii europene, au militat pentru un aviz negativ care să fie acordat României.

Pare un act de trădare, de desconsiderare a propriei ţări!

Este trist că unii înalţi demnitari europeni consideră că România stă mai prost decât Bulgaria la respectarea statului de drept, la lupta împotriva corupţiei.

Nu pot înţelege de ce raportorii europeni nu au ţinut cont de semnalele transmise de presa românească, de opinia publică, de cetăţenii care au avut de pătimit de pe urma abuzurilor săvârşite în derularea anchetelor penale, în desfăşurarea actului de justiţie, tocmai din cauza ambiguităţii articolelor de lege, din cauza unor protocoale secrete încheiate între diferite instituţii ale statului.”, a declarat deputatul PSD Carmen Holban

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago