RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

A fost dezvelită prima statuie a domnitorului Ştefan cel Mare din Bucureşti

Print Friendly, PDF & Email

A fost dezvelită prima statuie a domnitorului Ştefan cel Mare din Bucureşti

Avem Statuie cu Ștefan cel Mare și Sfânt și la București

Astăzi 26 noiembrie 2018, la ora 14:00, a avut loc ceremonia oficială de inaugurare a monumentului de for public “Ștefan cel Mare și Sfânt”, eveniment organizat de Primăria Capitalei prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT). Monumentul a fost amplasat pe aleea centrală din Parcul Obor, Sector 2 (Sos. Mihai Bravu și Strada Chiristigiilor).

Primul ansamblu statuar din Bucureşti al domnitorului Ştefan cel Mare a fost dezvelit în cursul zilei de luni, 26 noiembrie 2018, de domnul Toader Mugur Mihai, primarul sectorului 2, însoţit de domnul Lucian Cătălin Iliescu, consilier general, preşedintele Comisiei Cultură şi Culte din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, doamna Oana Valeria Zaharia, director AMPT şi autorul lucrării, sculptorul George Tănase”. transmit presei reprezentanţii primăriei sector 2.

Statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost primită bine la Bucureşti, cetăţenii prezenţi la eveniment, chestionaţi de reporterii razboiulinformational au considerat iniţiativa ca una absolut firească.

Monumentul de for public dedicat lui Ștefan cel Mare, domnitor canonizat cu numele de Ștefan cel Mare și Sfânt de către Biserica Ortodoxă Română, a fost realizat de către artistul plastic Gheorghe Tănase în urma organizării unui concurs de soluții la nivelul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic. Lucrarea este din bronz și reprezintă personajul în mărime naturală.

Demersul cultural este întreprins în contextul cinstirii memoriei marelui domnitor Ștefan cel Mare, o personalitate marcantă a istoriei României, în semn de recunoștință pentru contribuția acestuia la menținerea continuității neamului românesc” transmite AMPT.

Ștefan cel Mare și Sfânt la Bucuresti

Ștefan cel Mare și Sfânt era singura mare personalitate din istoria romanilor care nu avea o statuie în capitala ţării. Până la acest moment exista doar un bust în cadrul muzeului Militar, unde exista busturile tuturor marilor voievozi.

Prin acest demers identitar Bucureştiul şi Chişinău se înfrăţesc încă o dată în plus.

Mediafax anunţa că monumentul a costat cca 300.000 de euro, statuia este realizată în bronz. Calitatea lucrării este una de excepţie, voievodul fiind reprezenta în mărime naturală într-o poziţie de mişcare în care Ştefan cel Mare se pregăteşte să îşi scoată paloşul.

Sursa: razboiulinformational.ro

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info