După Bogdan Diaconu, apare o nouă inițiativă pentru desființarea CNCD: Alternativa Dreaptă solicită desființarea CNCD

Alternativa Dreaptă solicită desființarea CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării). Este a treia inițiativă de pe scena politică din România pentru desființarea acestei instituții bugetofage profund antiromânești. Deși hrănită din munca și sudoarea românilor, instituția este o adevărată hăituitoare de români, adesea sub cele mai penibile și jenante pretexte, practicând însă un standard dublu atunci când este vorba de anumite minorități. De-a lungul anilor, am văzut politicieni români sancționați rapid pentru declarații politice interpretabile, dar în același timp am văzut și cazuri inverse, în care atacuri antiromânești erau cocoloșite și cazurile erau tergiversate sau chiar complet mușamalizate în moduri care să aducă atingere minimă celor implicați.

[alert-warning]

[/alert-warning]

„Alternativa Dreaptă solicită desființarea CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării).

Cu ocazia întâlnirii de sâmbătă de la Brașov am clarificat și întărit câteva elemente care țin de poziționările și propunerile noastre politice, inclusiv despre nevoia de așezare pe cu totul alte baze principiale și legale a instituției care are sarcina combaterii discriminării.

Unii au avut poate și intenții bune cu privire la activitatea CNCD, dar considerăm că activitatea unei instituții publice trebuie evaluată după rezultate. Iar multe din deciziile și proiectele din ultimul an ale CNCD au evidențiat mai degrabă o încercare de limitare a dreptului la liberă exprimare și o agendă care promovează “corectitudinea politică” și alte mantre progresiste. Ne referim la amendarea unor cetățeni pentru declarații politice care nu discriminau pe cineva, la convocarea la sediul CNCD a unor români – inclusiv din rândul celor plecați în străinătate – în urma unor comentarii făcute pe rețele de socializare, la parteneriate și proiecte de legi netransparente pe chestiuni care nu țin de activitatea și rolul CNCD.

Alternativa Dreaptă susține demnitatea umană și egalitatea în fața legii și a instituțiilor, dar aceste deziderate legitime nu trebuie să degenereze înspre inginerii sociale și spre îngrădirea altor drepturi și libertăți fundamentale”, scrie Alternativa Dreaptă pe facebook

[alert-warning]

[/alert-warning]

Bogdan Diaconu este primul politician român care a deschis șirul inițiativelor pentru desființarea CNCD-ului, despre care afirma că este de fapt un „Consiliu de Combatere a Națiunii Române”.

[alert-warning]

[/alert-warning]

„Sunt mandru ca CNCD m-a amendat cu 4.000 de lei pentru ca apar valorile creștine ale neamului romanesc, așa cum sunt mandru ca in 2012 același CNCD, care este un Consiliu de Combatere a Națiunii Romane, m-a amendat pentru ca am protestat impotriva punerii stemei Ungariei Mari pe școlile din Transilvania.(…)
Mai fac o promisiune electorala cu aceasta ocazie: dupa alegerile generale din noiembrie 2016, cand Partidul Romania Unita va avea o prezența puternica in Parlamentul Romaniei, voi desființa CNCD care traiește din banii romanilor pentru a-i amenda pe romani atunci cand iși apara valorile creștine tradiționale sau atunci cand se impotrivesc asupririi maghiare din Transilvania! CNCD este o instituție anti-naționala, controlata de altfel de UDMR și care este folosita de UDMR pentru a se razboi cu mine, președintele singurului partid naționalist din Romania, din cauza ca PRU se opune pe toate caile politicilor anti-romanești ale UDMR!”, declara Bogdan Diaconu în cursul anului 2016

[alert-warning]

[/alert-warning]

Din păcate pentru Bogdan Diaconu și pentru întreaga suflare românească, inițiativa sa a fost respinsă în Parlamentul României.

[alert-warning]

[/alert-warning]

„Plenul Senatului a respins marţi, cu unanimitate de voturi, iniţiativa legislativă a fostului deputat Bogdan Diaconu de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Diaconu preciza în expunerea de motive că abrogarea Legii 48/2002 are ca scop desființarea CNCD, „instituție bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție antiromânească și antinațională, fiind un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară”, scria la 14 martie 2017 cotidianul.ro

[alert-warning]

[/alert-warning]
Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns