libris.ro

Se trezesc și politicienii din România? Liberalii cer desființarea CNCD! Ben-Oni Ardelean: „E o instituție de tip Gestapo. Opresează exprimarea liberă!”

Se trezesc și politicienii din România? Liberalii cer desființarea CNCD! Ben-Oni Ardelean: „E o instituție de tip Gestapo. Opresează exprimarea liberă!”

Tot mai multe voci importante de pe scena politică din România cer desființarea CNCD-ului, considerând că acțiunile și măsurile acestei instituții sunt adeseori deosebit de agresive și neconstituționale.

La toate vocile critice de până acum la adresa CNCD se alătură și cea a vicepreședinteleui  Partidului Național Liberal,Ben Oni Ardelean, care a solicitat desființarea Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), afirmând că  „este o formă de instituție de tip Gestapo, care nu face nimic altceva decât să încerce să opreseze orice fel de exprimare liberă și de opinie liberă, chiar și credință și libertate religioasă”, potrivit psnews.ro.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe vine în sprijinul colegului său liberal cu o declarație pe aceeași notă critică la adresa CNCD, o instituție pe care o consideră „ inutila și agresivă, comună unui mental represiv, care încalcă grav libertatea de exprimare și își bate joc de drepturi democratice elementare”.

Daniel Gheorghe mai adaugă și faptul că „Desființarea CNCD este foarte necesară”.

De-a lungul timpului, inițiative sau încercări de desființare a CNCD au mai venit atât

  • din partea mediului politic, fostul deputat Bogdan Diaconu inițiind un proiect legislativ de desfiinţare a Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), afirmând la vremea respectivă că este o  „instituție bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcționează ca o instituție antiromânească și antinațională, fiind un instrument în mâna UDMR și a altor grupuri de interese de a anula valorile românești, valorile tradiționale creștine și drepturile românilor în propria lor țară”,

  • cât și din partea societății civile, existând chiar și o petiție prin care se adună semnături pentru desființarea CNCD

Într-o petiție a societății civile pentru desființarea CNCD sunt enumerate câteva dintre acțiunile și măsurile controversate ale acestei instituții:

„O instituție publică ce funcționează din banii contribuabililor este ținută să respecte Constituția, legile țării și normele convenționale de comportament public: imparțialitate, echitate, echilibru.

Transformarea unei astfel de instituții publice în aparat birocratic angajat în mod militant pentru o cauză ce aparține unei singure categorii sociale și unei singure părți a societății civile este un fenomen mult mai periculos decât cunoscuta politicianizare.

Acest fenomen se numește facționalism și introduce conflict în societate, întorcând o categorie socială împotriva alteia, instituind categorii privilegiate și second hand. Acest fenomen este cu atât mai grav atunci când se petrece în instituții publice a căror menire, teoretic, ar trebui să fie combaterea abuzurilor și a discriminării.

Ultimele decizii ale CNCD arată limpede că funcționează ca o unitate polițienească prin care se urmărește eliminarea dezbaterilor publice pe teme care nu sunt îmbrățișate de ideologia acestei „instanțe” plătită din banii românilor. Practic, CNCD a devenit o instituție care, în loc să combată discriminarea, o instrumentalizează și o întoarce împotriva unor segmente largi (și majoritare) ale societății.

CNCD nu își îndeplinește rolul de apărător al drepturilor celor discriminați, ci are rolul de a le băga pumnul în gură românilor care își cer drepturile sau care au curajul să se exprime public”, se arată în textul respectivei petiții

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info