“Care-i” rostul existentei CNCD in România? Doar ca unealta represiva impotriva etnicilor români? Extremismul antiromânesc intrece orice limita la Carei!

“Care-i” rostul existentei CNCD in România? Doar ca unealta represiva impotriva etnicilor români? Extremismul antiromânesc intrece orice limita la Carei!

De la infiintarea CNCD-ului in România am vazut români amendati si supusi oprobiului public pentru te miri ce actiuni sau declaratii, unele adesea de domeniul ridicolului sau al penibilului. Nu la fel sta insa treaba si atunci cand vine treaba de abuzurile, discriminarile sau declaratiile total sovine ale unor extremisti de origine maghiara din Romania.

Oare nu sunt pedepsiti pentru ca la conducerea CNCD-ului inca de la infiintare si pana acum controlul institutiei a fost aproape exclusiv in mainile unor cetateni români de etnie maghiara? Pai altfel cum sa ne explicam acest standard dublu extrem de evident atunci cand sunt cazuri flagrante de antiromanism, culmea, in multe cazuri chiar la nivel institutional, insa CNCD-ul nu-i atinge pe cei in cauza nici macar cu o floare.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Cititi si: Corupţii din Primărie sacrifică liniştea oraşului şi joacă cartea extremismului

“Care-i” rostul existentei CNCD in România? Doar ca unealta represiva impotriva etnicilor români? Extremismul antiromânesc intrece orice limita la Carei!

Ne-au scris mai multi români din zonele tarii unde extremismul si iredentismul maghiar isi face de cap, fara ca autoritatile statului sa intervina impotriva manifestarilor de antiromânism.

Sa luam un exemplu particular: la Carei, pe langa antiromânismul institutional al unui primar UDMR si alaiul sau cu grave accese de antiromânism, este permisa si propaganda agresiva, amenintari cu deportarea impotriva românilor “de dincolo de Carpati”?

Priviti ce gen de dialog exista la Carei impotriva etnicilor români:

Anton Kovács: Mi vagyunk a prosztok, hogy eltűrjűk öket…. Noi suntem prosti, cä îi ignorãm….. La tomberon cu ei, ca si în Ukraina”

Ovidiu Doka: Intr’o zi cred ca o sa se trezeasca deportati din orasul asta daca mai continua asa cu bataia asta de joc ! Niste nesimtiti !”

Anton Kovács: Sã plece înapoi de unde au fost adusi de Gheorghiu Dej…. De dincolo de Carpati…. Vântul sã steie, ei tot sã meargã….”

Nota noastra: Stam dar atunci si ne intrebam: “Care-i” rostul existentei CNCD in România? Doar ca unealta represiva impotriva etnicilor români? Extremismul antiromânesc intrece orice limita la Carei!

Or fi facut bine polonezii ca au desfiintat din Polonia institutia similara CNCD-ului “românesc”?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Rezist, si caut alte banci si alte bancomate

lun mart. 5 , 2018
Rezist, si caut alte banci si alte bancomate Nu trebuie sa fii economist ca sa pricepi ca bancile straine din  România, profitand si de atitudinea de protectorat a vătafilor care “conduc” statul român, fac niste profituri mai mult decat consistente. Si cu toate acestea, cu toata legislatia care in România este […]
Rezist, si caut alte banci si alte bancomate, Foto: facebook

Poate vă place și:

libris.ro