Categories: Cultural

Laurian Stănchescu: „EMINESCU ȘI ȘTEFAN CEL MARE”

„Scrisoare adresată Conducătorului Spiritual al României pentru ungerea cu mir a osemintelor mult pătimite ale lui MIHAI EMINESCU într-o ceremonie publică!

Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost deshumat de două ori pentru această ceremonie religioasă..! Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Cu plecăciune și gând smerit vă fac cunoscută o dorință populară.

Ca ziarist și scriitor mereu călător prin țară și dornic de vorbă cu oameni de tot felul , din noianul de idei s-a desprins una de compătimire și jale față de sufletul mult pătimit al lui Mihai Eminescu. În după-amiaza zilei de 17 Iunie, ora 17,30 trupul său a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou pentru slujbă, dar ritualul a fost scurt și pe fugă. Iertare! Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Osemintele lui Ștefan Cel Mare și Sfânt au fost deshumate de două ori pentru primenire cu har duhovnicesc și sacralizarea sufletului său întru Domnul. S-a întâmplat în anii 1758 și 1856. Tradiția și datoria strămoșească s-au respectat și împlinit sub semnul Crucii Mântuitorului, Slavă Domnului…!

Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Vă implor în genunchi de sub Crucea Mântuitorului să inițiați același ritual pentru un al Voievod, Voievodul Limbii și Culturii Române, domnul Mihai Eminescu!

A murit fără lumânare la cap, nespovedit și neîmpărtășit, iar osemintele sale nu au primit niciodată mirul și nu au fost niciodată stropite cu sfânta apă din busuiocul duhovnicesc! Sufletul său mult chinuit are mare nevoie de lumină și de pacea veșnică, această ceremonie religioasă ar coborâ până la capătul sufletului său și i-ar alina lunga vecie până la Înviere, ar aduce mai multă iubire și mai mult devotament încercatei noastre Biserici…!

Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Cu plecăciune și smerenie,”

Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlamentul României, devenite Decrete Prezidențiale!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Sediul Poliției de la Carei ținta bătăii de joc a unei conduceri exclusiv UDMR?

Deși li se cere să asigure ordinea și liniștea publică în Municipiul Carei din județul…

9 ore ago

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

o zi ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

o zi ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

o zi ago