Laurian Stănchescu: „EMINESCU ȘI ȘTEFAN CEL MARE”

„Scrisoare adresată Conducătorului Spiritual al României pentru ungerea cu mir a osemintelor mult pătimite ale lui MIHAI EMINESCU într-o ceremonie publică!

Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost deshumat de două ori pentru această ceremonie religioasă..! Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Cu plecăciune și gând smerit vă fac cunoscută o dorință populară.

Ca ziarist și scriitor mereu călător prin țară și dornic de vorbă cu oameni de tot felul , din noianul de idei s-a desprins una de compătimire și jale față de sufletul mult pătimit al lui Mihai Eminescu. În după-amiaza zilei de 17 Iunie, ora 17,30 trupul său a fost adus la Biserica Sfântul Gheorghe Nou pentru slujbă, dar ritualul a fost scurt și pe fugă. Iertare! Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Osemintele lui Ștefan Cel Mare și Sfânt au fost deshumate de două ori pentru primenire cu har duhovnicesc și sacralizarea sufletului său întru Domnul. S-a întâmplat în anii 1758 și 1856. Tradiția și datoria strămoșească s-au respectat și împlinit sub semnul Crucii Mântuitorului, Slavă Domnului…!

Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Vă implor în genunchi de sub Crucea Mântuitorului să inițiați același ritual pentru un al Voievod, Voievodul Limbii și Culturii Române, domnul Mihai Eminescu!

A murit fără lumânare la cap, nespovedit și neîmpărtășit, iar osemintele sale nu au primit niciodată mirul și nu au fost niciodată stropite cu sfânta apă din busuiocul duhovnicesc! Sufletul său mult chinuit are mare nevoie de lumină și de pacea veșnică, această ceremonie religioasă ar coborâ până la capătul sufletului său și i-ar alina lunga vecie până la Înviere, ar aduce mai multă iubire și mai mult devotament încercatei noastre Biserici…!

Binecuvântați Preafericite Părinte Patriarh al Sfintei Biserici Române și a toată suflarea Neamului Românesc! Cu plecăciune și smerenie,”

Laurian Stănchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din România membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autorul proiectelor Avram Iancu și Brâncuși din Parlamentul României, devenite Decrete Prezidențiale!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info