Asociația NEAMUNIT vă invită să participați la un “Marșul tăcerii” în memoria victimelor comunismului. Punctul de întâlnire este Arcul de triumf, ora 19, sămbătă, 9 martie 2019 și se va merge pe traseul Arcul de Triumf – Monumentul Aripile (Piata Presei Libere).
“Vă invităm alături de noi la un scurt marş al tăcerii, pentru a ne arăta respectul şi recunoştinţa pentru cei care au avut curajul să se împotrivească regimului comunist criminal, cu preţul libertăţii, sănătăţii şi chiar cu preţul vieţii lor, salvând astfel demnitatea neamului Românesc.
În fiecare an, pe data de 9 Martie se comemorează oficial foştii deţinuţi politic din România din perioada 1944-1989 şi toate victimele regimului comunist din această perioadă. Regimul comunist a aruncat în închisoare peste 1 milion de Români, dintre care mulţi au murit în urma regimului barbar de detenţie.
Marşul Tăcerii va începe de la Arcul de Triumf (zona staţia RATB pe partea Parcului Herăstrau) la ora 19:00 şi se va încheia la Monumentul Aripile din Piaţa Presei Libere. La monumentul dedicat Rezistenţei Anticomuniste, se vor depune flori, se vor aprinde candele, se va citi o lista cu 100 de nume de victime ale comunismului și se va rosti o rugăciune. Vă recomandăm să veniţi cu garoafe roşii, candele şi într-o ţinută de culoare închisă.”, se arată în comunicatul de pe pagina de facebook a Asociației NEAMUNIT
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Născut într-o familie de evrei din Ucraina, pe atunci aflată în componența Imperiului Rus, Vasilii Grossman s-a specializat mai întâi în meseria de inginer chimist la Universitatea de Stat din Moscova, câștigând pseudonimul Vasya-chimik (Vasya chimistul) în timpul anilor de studenție. După absolvire și-a luat o slujbă la Donețk în […]