RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Un secol de existență pentru Institutul de Istorie „George Bariţiu”

La 1 februarie 1920 s-a înființat Institutul de Istorie Națională din Cluj-Napoca; fondat din inițiativa și cu sprijinul material al regelui Ferdinand I, Institutul a funcționat în cadrul Universității din Cluj, fiind condus de Ioan Lupaș și Alexandru Lapedatu.

Institutul de Istorie “George Barițiu” din Cluj-Napoca aniversează în acest an de 100 ani de existență. Cu această ocazie, duminică, 2 februarie 2020, începând cu ora 18:30, la Opera Nationala Română din Cluj-Napoca, va avea loc un spectacol aniversar pentru a sărbători Centenarul Institutului de Istorie “George Barițiu” al Academiei Române!

apiland.ro

“Institutul de Istorie „George Bariţiu” din Cluj-Napoca al Academiei Romane este cel mai vechi şi mai prestigios centru de cercetare din ţară în sfera istoriei. El continuă activitatea Institutului de Istorie Naţională din perioada interbelică, cu un specific al cercetării fundamentale bazate pe istoria medie, premodernă, modernă şi contemporană a României.

Începând cu anul 2001, Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a fuzionat cu Centrul de Cercetări Socio-Umane sub numele de Institutul de Istorie „George Bariţiu” al Academiei Române. Este o instituţie publică cu rang de excelenta având personalitate juridică. În cadrul instituţiei, funcţionează două compartimente distincte, unul pentru istorie şi celălalt pentru ştiinţele socio-umane, cu administraţie şi conducere unică. “, astfel se descrie Institutul de Istorie „George Bariţiu” pe pagina sa de facebookContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]