Față de ceea ce știam pe vremuri că a însemnat feminismul românesc, puțin defazat față de curentele europene și chiar adaptat la nevoile și specificul nostru național, feminismul modern se scălâmbăie pe străzile marilor orașe zgomotos, vulgar, plin de mesaje și simboluri încărcate de ideologie anticreștină, chiar pe alocuri și cu accente anarhiste.
Oferim câteva mostre din ceea ce înseamnă cu adevărat feminismul în România. Nu vă speriați, deocamdată ridică în aer doar pumnul bolșevic, steagul roșu revoluționar al anarhiștilor încă îl țin la naftalină.
“Într-o societate în care religia este foarte importantă, cum este societatea de aici, femeia este deseori văzută ca o credincioasă supusă și docilă. În ultimii ani, vedem tot mai des inițiative din partea unor organizații creștine fundamentaliste, ce încearcă să restricționeze drepturile civile ale femeilor.” (discurs public rostit în 2016 în cadrul Performance feminist “De 8 martie se luptă!”)
“Organizații creștine fundamentaliste…”. Hmmm… Asta e de reținut.
“De ziua internațională a femeilor din 1917, un grup de femei aflate în grevă la o fabrică de textile din Petrograd, Rusia a declanșat Revoluția Rusă, cerându-le soților și fraților lor să li se alăture. Ele au reușit să mobilizeze 90.000 de muncitori să-și ceară pâinea, oprirea războiului și represiunii țariste. Încă de la începutul anilor 1900, Ziua Internațională a Femeilor a fost folosită de muncitori și muncitoare în primul rând ca și zi de rezistență și de organizare și în al doi-lea rând ca și zi de sărbătoare și comemorare a luptei dure dusă de proletarii din întreagă lume. Multe țări, incluzând Afganistan, Cuba, Vietnam, Rusia, celebrează ziua de 8 martie ca și sărbătoare oficială. “, scrie pagina de facebook “Feminism Romania”
Nu, nu se pregătesc să jefuiască vreo bancă, cu toate că așa s-ar parea din fotografia de mai sus. Sunt doar niște feministe pașnice din capitala României, care au o problemă cu … “organizațiile creștine fundamentaliste” (!?)
Asta ca să fie clar, să nu mai rămână loc de alte interpretări.