1897: Românii din Transilvania d…

"Stat-au ungurii pe …

La 24 martie 1921 erau condamnaț…

La fel ca și în spat…

Martirii macedo-români din Balca…

" La biserica Mavrog…

O realitate de necontestat: din…

Declarația de la Al…

Un club de etnologie preocupat d…

Cei de la ETNOSTUD s…

La 23 Martie 1847 un incendiu de…

Una dintre tragediil…

Azi are loc Marșul pentru Viață …

Marșul pentru Viață …

Aurelian Pavelescu: "Iohannis es…

Avocatul Aurelian Pa…

Deputatul Daniel Gheorghe: Sunte…

După ce președintele…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ce mai înseamnă astăzi feminismul în România?

Print Friendly, PDF & Email

Față de ceea ce știam pe vremuri că a însemnat feminismul românesc, puțin defazat față de curentele europene și chiar adaptat la nevoile și specificul nostru național, feminismul modern se scălâmbăie pe străzile marilor orașe zgomotos, vulgar, plin de mesaje și simboluri încărcate de ideologie anticreștină, chiar pe alocuri și cu accente anarhiste.

Oferim câteva mostre din ceea ce înseamnă cu adevărat feminismul în România. Nu vă speriați, deocamdată ridică în aer doar pumnul bolșevic, steagul roșu revoluționar al anarhiștilor încă îl țin la naftalină.

Ce mai înseamnă astăzi feminismul în România?, Foto: facebook
Ce mai înseamnă astăzi feminismul în România?, Foto: facebook

“Într-o societate în care religia este foarte importantă, cum este societatea de aici, femeia este deseori văzută ca o credincioasă supusă și docilă. În ultimii ani, vedem tot mai des inițiative din partea unor organizații creștine fundamentaliste, ce încearcă să restricționeze drepturile civile ale femeilor.” (discurs public rostit în 2016 în cadrul Performance feminist “De 8 martie se luptă!”)

“Organizații creștine fundamentaliste…”. Hmmm… Asta e de reținut.

București, 2016
Performance feminist “De 8 martie se luptă!” , Foto: facebook.com/Feminism.Romania

“De ziua internațională a femeilor din 1917, un grup de femei aflate în grevă la o fabrică de textile din Petrograd, Rusia a declanșat Revoluția Rusă, cerându-le soților și fraților lor să li se alăture. Ele au reușit să mobilizeze 90.000 de muncitori să-și ceară pâinea, oprirea războiului și represiunii țariste. Încă de la începutul anilor 1900, Ziua Internațională a Femeilor a fost folosită de muncitori și muncitoare în primul rând ca și zi de rezistență și de organizare și în al doi-lea rând ca și zi de sărbătoare și comemorare a luptei dure dusă de proletarii din întreagă lume. Multe țări, incluzând Afganistan, Cuba, Vietnam, Rusia, celebrează ziua de 8 martie ca și sărbătoare oficială. “, scrie pagina de facebook “Feminism Romania”

București, 2016
Performance feminist “De 8 martie se luptă!” , Foto: facebook.com/Feminism.Romania

Nu, nu se pregătesc să jefuiască vreo bancă, cu toate că așa s-ar parea din fotografia de mai sus. Sunt doar niște feministe pașnice din capitala României, care au o problemă cu … “organizațiile creștine fundamentaliste” (!?)

Asta ca să fie clar, să nu mai rămână loc de alte interpretări.


Parodie inspirata dintr-o glumă a părintelui Constantin Necula

Semnalează o eroare

Dacă ați sesizat o eroare în textul articolului, vă rugăm să selectați pasajul greșit, și să apăsați CTRL+ENTER
pentru a o expedia editorilor noștri.

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Transport GRATUIT la peste 50 lei! -50% la 2.000 de titluri