Categories: Mihai Tirnoveanu

Un nou început pe Calea Neamului: din Caracter, din Dragoste, se naște Libertatea de a fi Român

„Un nou început pe Calea Neamului; C.E.R.-ul, Cântarea Eroilor Români va continua. Prin Cântec și Cuvânt, sub semnul Icoanei și a Steagului Tricolor vom merge în cât mai multe localități din Covasna, Harghita, Mureș si nu numai.

La Brețcu mi-am dat seama încă odată că oamenii sunt însetați de Adevăr, de Dragoste românească și Sens. Oamenii au nevoie să-i simtă, să-i vadă în mijlocul lor pe alți români care gândesc la fel ca ei si care se străduiesc să dea si viață acelor ganduri, sentimente.

Poezia, Cântecul, scurtele cuvinte izvorâte din inimă ale celor din C.E.R. au această menire. Vom căuta să retrezim conștiințe, să mobilizăm noi resurse românești, vom încerca să dăruim un Ideal. Vom răsplăti pe fiecare copil ce se va alătura C.E.R.-ului, vom fi recunoscători fiecărui om care va păsi alături de noi. Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu speranța că vom avea resursele materiale necesare, vom merge Înainte.

Un nou început pe Calea Neamului: din Caracter, din Dragoste, se naște Libertatea de a fi Român, Foto: facebook.com/mihai.tirnoveanu.7

Mulți propun acestui popor român atât de greu încercat programe minunate, economice, sociale, de tot felul. Noi îi propunem un Ideal, idealul Libertății de a fi Român, Idealul Național, dobândirea, întărirea, perpetuarea Caracterului de român, dragostea față de Eroii, Martirii si Voievozii Neamului, față de ortodoxie, de simbolurile naționale.

Din acest Caracter, din această Dragoste, se naște Libertatea de a fi Român, iar din această Libertate, va renaște totul. Fără acest ”teren fertil” orice ”program”, orice ”soluție” minunată se va nărui, va fi o formă fără fond, rămasă prinsă pe o simplă foaie de hârtie. Fără Sufletul Neamului orice zid, orice ”armată”, orice faptă, se va nărui. Pe acesta trebuie să-l reclădim în popor, pentru ca el, poporul, să fie viu, liber. 
Doamne ajută!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

o zi ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

2 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

3 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

4 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

4 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

4 zile ago