Europarlamentarul român Laurențiu Rebega consideră că “UDMR este disperat că nu va face pragul electoral, așa că ne amenință cu autonomia”, și că referirile pe care le fac liderii UDMR cu privire la “idealurile maghiare” ale Revoluției de la 1848 sunt “periculoase”.
“UDMR este disperat că nu va face pragul electoral, așa că ne amenință cu autonomia
Referirea pe care Kelemen Hunor, președintele UDMR, o face la idealurile maghiare ale Revoluției de la 1848, este periculoasă. Atunci, ca și acum, liderii maghiari au luptat pentru supremație și pentru dominație, nu pentru libertate și egalitate, de unde și riposta românească de la 1848 sub conducerea lui Avram Iancu.
Ca dovadă stau nu doar cuvintele liderului UDMR de 15 martie care cere insistent autonomie teritorială, ci și defilările de husari din Transilvania de ziua maghiarilor care au devenit o obișnuință prin repetarea acestui afront adus istoriei românilor. De ce trebuie să tolerăm defilarea husarilor care au fost armată de ocupație în Transilvania și care s-au dedat la crime de nedescris împotriva românilor?
Că UDMR pune paie pe foc pentru că se teme că nu va face pragul de cinci la sută la alegerile europarlamentare este clar și, tocmai de aceea, răspunsul corect din partea românilor ar fi să iasă la vot și să scoată UDMR în afara scenei politice pe care o ocupă samavolnic.
Statul român s-a lăsat umilit destul, dar toleranța exagerată este luată drept prostie. Iar șansa de a pune UDMR pe liber este reală: pentru prima oară atenția acordată alegerilor europarlamentare este mare, iar participarea la vot se anunță consistentă.
UDMR este un produs toxic, care se menține la putere prin șantaj și amenințări. România are destule probleme de rezolvat, nu mai are nevoie și de o organizație anti-statală care să fluture steaguri străine și care să încurajeze conflicte etnice pe teritoriul național!”, scrie Laurențiu Rebega pe facebook
Evenimentul petrecut la 21 iulie 1551, când Isabella a Ungariei și fiul ei, Ioan Sigismund…
Pe 1896 a apărut ziarul „Liga ortodoxă", sub conducerea lui Alexandru Macedonski. Ziarul „Liga Ortodoxă”,…
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene se sărbătorește anual pe 20 iulie, în aceeași…
La data de 19 iulie 1877, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a…
Confruntarea de la Stănilești, din 18 iulie 1711, a fost un moment crucial și tragic…
Evenimentul din 16 iulie 1479, legat de lucrările de construcție/reconstrucție a Cetății Chilia de către…
Leave a Comment