Categories: Societate

Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!

Zilele acestea am descoperit cu o plăcere deosebită faptul că un număr foarte mare de episoade din cunoscutul serial documentar de televiziune care prezintă persecuția, închisorile, lagărele de muncă forțată, mai ales din perioada ocupației sovietice din România, intitulat Memorialul Durerii, sunt disponibile online, și pot fi urmărite acum confortabil, studiate cu atenție și înțelese mai bine.

Am urmărit ori de câte ori am avut ocazia aceste adevărate lecții de istorie neștiută, acunsă, ocultată. Chiar și prins în rutina zilnică a vieții, lăsam de multe ori totul la o parte și îmi investeam atenția la maxim pentru noi și noi povești tragice de viață, exemple de eroism, de patriotism, de credință de nestrămutat, de îndârjire în a-ți apăra convingerile și stilul de viață, chiar și cu prețul suprem.

În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, Foto: TVR, Memorialul Durerii

Cu atât mai trist este să deschizi astăzi o carte de istorie, un manual școlar contemporan, în care în loc de istoria și zbuciumul poporului român să descoperi tot felul de mizerii cu iz neomarxist, de parcă tocmai ar fi coborât iarăși bolșevicii de pe țevile tancurilor sovietice și s-au apucat de reeducare, de îndoctrinarea „oamenilor noi”.

Luați de curiozitate unul dintre manualele școlare de istorie din zilele noastre, și minunați-vă cu privire la conținutul lor.

Mă uit cu durere la inepțiile pe care sunt nevoiți să le învețe azi copiii românilor în școli despre istoria neamului românesc, și-mi spun: Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

8 ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

o zi ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

2 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

2 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

3 zile ago