RSS

Apologia crimei împotriva români…

Orice formă de discr…

Boris Volosatâi, directorul CMR …

O surpriză foarte pl…

Președintele PER: "Hans Klemm, p…

Președintele PER, do…

La 18 septembrie 1938 era inaugu…

Data de 18 septembri…

Transport public gratuit pentru …

Duminică, 22 septem…

Semnal de alarmă: OUG 64/209 ado…

Mișcarea politică „R…

Laurian Stănchescu: Denunț publi…

"Denunț public pentr…

Un ziar ia atitudine față de dis…

Un ziar din România …

Comemorarea a 147 de ani de la m…

Duminică, 15 septemb…

Protest fără precedent împotriva…

Un protest fără prec…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!

Print Friendly, PDF & Email

Zilele acestea am descoperit cu o plăcere deosebită faptul că un număr foarte mare de episoade din cunoscutul serial documentar de televiziune care prezintă persecuția, închisorile, lagărele de muncă forțată, mai ales din perioada ocupației sovietice din România, intitulat Memorialul Durerii, sunt disponibile online, și pot fi urmărite acum confortabil, studiate cu atenție și înțelese mai bine.

Am urmărit ori de câte ori am avut ocazia aceste adevărate lecții de istorie neștiută, acunsă, ocultată. Chiar și prins în rutina zilnică a vieții, lăsam de multe ori totul la o parte și îmi investeam atenția la maxim pentru noi și noi povești tragice de viață, exemple de eroism, de patriotism, de credință de nestrămutat, de îndârjire în a-ți apăra convingerile și stilul de viață, chiar și cu prețul suprem.

În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, Foto: TVR, Memorialul Durerii
În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, Foto: TVR, Memorialul Durerii

Cu atât mai trist este să deschizi astăzi o carte de istorie, un manual școlar contemporan, în care în loc de istoria și zbuciumul poporului român să descoperi tot felul de mizerii cu iz neomarxist, de parcă tocmai ar fi coborât iarăși bolșevicii de pe țevile tancurilor sovietice și s-au apucat de reeducare, de îndoctrinarea “oamenilor noi”.

Luați de curiozitate unul dintre manualele școlare de istorie din zilele noastre, și minunați-vă cu privire la conținutul lor.

Mă uit cu durere la inepțiile pe care sunt nevoiți să le învețe azi copiii românilor în școli despre istoria neamului românesc, și-mi spun: Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL