RSS

27 Februarie 1470: Ștefan cel Ma…

Pe 27 februarie 1470…

28 Februarie 1913: GHEZA VIDA - …

108 ani de la nașter…

27 Februarie 1821: Veniamin Cost…

Pe 27 februarie 1821…

Cine sunt cei speriați de adevăr…

Joi dimineața, senat…

La 24 februarie 1870 era inaugur…

La data de 24 februa…

Aurelian Pavelescu: "De ce senat…

"De ce senatoarea Di…

Rugăciune pentru Vasile Zărnescu

În data de 21 Februa…

La 23 Februarie 1941 situația bi…

Ocupația horthystă a…

Revelație a senatoarei Diana Iov…

Atacată atât în timp…

Arafat și Voiculescu, cel mai cr…

De câte ori a exista…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!

Print Friendly, PDF & Email

Zilele acestea am descoperit cu o plăcere deosebită faptul că un număr foarte mare de episoade din cunoscutul serial documentar de televiziune care prezintă persecuția, închisorile, lagărele de muncă forțată, mai ales din perioada ocupației sovietice din România, intitulat Memorialul Durerii, sunt disponibile online, și pot fi urmărite acum confortabil, studiate cu atenție și înțelese mai bine.

Am urmărit ori de câte ori am avut ocazia aceste adevărate lecții de istorie neștiută, acunsă, ocultată. Chiar și prins în rutina zilnică a vieții, lăsam de multe ori totul la o parte și îmi investeam atenția la maxim pentru noi și noi povești tragice de viață, exemple de eroism, de patriotism, de credință de nestrămutat, de îndârjire în a-ți apăra convingerile și stilul de viață, chiar și cu prețul suprem.

În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, Foto: TVR, Memorialul Durerii
În fiecare an, pe 9 Martie, se comemorează oficial foștii deținuți politic din România, din perioada 1944-1989, Foto: TVR, Memorialul Durerii

Cu atât mai trist este să deschizi astăzi o carte de istorie, un manual școlar contemporan, în care în loc de istoria și zbuciumul poporului român să descoperi tot felul de mizerii cu iz neomarxist, de parcă tocmai ar fi coborât iarăși bolșevicii de pe țevile tancurilor sovietice și s-au apucat de reeducare, de îndoctrinarea “oamenilor noi”.

Luați de curiozitate unul dintre manualele școlare de istorie din zilele noastre, și minunați-vă cu privire la conținutul lor.

Mă uit cu durere la inepțiile pe care sunt nevoiți să le învețe azi copiii românilor în școli despre istoria neamului românesc, și-mi spun: Memorialul Durerii ar trebui să devină manual de istorie pentru copiii noștri, nicidecum porcăriile neo-marxiste predate acum!

evomag.ro
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info