În ultimele ore, o imagine postată pe rețelele de socializare a stârnit intens zâmbetele românilor. Un șofer care parcase neregulamentar în Brașov a primit acasă o invitație din partea Poliției Locale Brașov.
Nimic special până aici ați putea spune. Partea cu adevărat specială a urmat când a citit cu atenție invitația trimisă de Poliția Locală Brașov. Autoturismul șoferului respectiv era identificat ca fiind marca “Wolzvagin”, iar pentru a-l asigura pe șofer că au și probe pentru afirmațiile lor, pe invitație mai scria și că … „Egzistă planșe foto”.
E de înțeles că nu toată lumea e obișnuită cu numele unor mărci străine de mașini, dar asta nu înseamnă că respectivul agent de poliție nu putea transcrie literă cu literă marca mașinii aflate chiar în fața sa.
Cât despre partea cu „Egzistă planșe foto”, nu mai poți spune decât că lui “Wolzvagin” nu i-a prea plăcut școala…
Odată cu acest caz, un cititor ne trimite și o altă captură, dezvăluind că o astfel de situație în care marca germană este denumită “Wolzvagin”, nu este una singulară în România. Poate or fi oamenii nemulțumiți de performanțele mărcii respective, sau se simt înșelați după ce au aflat de uriașele scandaluri de fraudă ce se țin lanț în jurul grupului auto german…
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Deputatul Liviu Pleșoianu răbufnește într-o postare de pe o rețea de socializare la adresa celor care încearcă să-l apere pe Augustin Lazăr, și să nege faptele sale din trecut, fapte care au fost scoase la lumină prin publicarea de către presă a unor documente din anii ’80. “Absolut toți cei […]