Gheorghe Piperea: „Am vazut la TV un tip care tinea o pancarta pe care scria “iubita mea, e DNA”.”

Gheorghe Piperea: "Am vazut la TV un tip care tinea o pancarta pe care scria “iubita mea, e DNA”."

Gheorghe Piperea: „Am vazut la TV un tip care tinea o pancarta pe care scria “iubita mea, e DNA”.” 

Avocatul Gheorghe Piperea surprinde nivelul penibilului si limita extrema a rdicolului la care s-a ajuns cu acest talibanism justitiar in Romania, transformat de unele persoane sau personaje intr-un adevarat cult al personalitatii pentru sefa DNA-ului si chiar mai mult decat atat, intr-o personificare a acestei institutii de forta.

[alert-success] Am vazut la tv un tip care tinea o pancarta pe care scria “iubita mea, e DNA”. In elanul sfintirii unor persoane si al personificarii unor institutii, unii indivizi se acopera cu mare entuziasm de ridicol. Acronimul DNA vine de la Directia Nationala Anticoruptie, care nu este o persoana fizica de sex feminin, ci o persoana juridica populata cu femei, barbati, algoritmi, inteligenta artificiala, infrastructura si resurse materiale si dotata cu atributii legale, adica drepturi si obligatii, chestii mirene, si nu sacre.

Culmea ridicolului este cand lideri de opinie cu pretentii filosofice care echivaleaza seful (temporar) al unei institutii cu slujirea, adica sfintenia.
Sa imi fie cu iertare, dar asemenea trairi gregare ne intorc in timp, in vremurile in care pe alte pancarte se citea “Stalin si poporul rus, libertatea ne-au adus”.

PS Institutia DNA, esentiala pentru Statul roman si, cel putin pentru aceste vremuri, importanta pentru sentimentul popular de dreptate, are acum sansa probei ca poate sa isi indeplineasca misiunea si sa vina in intampinarea uriaselor expectatii pe care le-a creat, cu sau fara seful actual.

Esential este, insa, sa se debaraseze rapid de uscaturile de la Ploiesti, Oradea si Brasov si sa renunte la dublul standard cu care ne-a obisnuit, recte, cu toleranta fata de mituitori, excesul de catuse pentru “penali” si sa renunte la probe fortate sau contrafacute.

Nu de alta, dar “penalii” au inceput sa contra-atace. Indivizii, pe care ii stim cu totii ce hram poarta, inca mai au aliati in servicii. Sau parteneri de afaceri. Iar cand obtin achitari, au si dreptul (sau tupeul) sa ceara daune morale. Pe care le suportam noi, contribuabilii, si nu slujirea sau iubita tipului cu pancarta.”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook[/alert-success]

Glasul.info
Social Links
Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns