Categories: Bolsevism

PROTEST la GDS împotriva premierii lui Augustin Lazăr

Știrea că procurorul general Augustin Lazăr va fi premiat de către GDS a stârnit un val de nemulțumire printre o parte dintre români, care anunță că se vor mobiliza pentru un protest la GDS chiar în ziua când ar trebui premiat Lazăr.

„Miercuri 17 aprilie, ora 18, la Sediul Grupului pentru Dialog Social din Calea Victoriei nr. 120

Având in vedere dezvăluirile din ultimele zile, care au demonstrat activitatea Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazăr, din perioada anilor ’80, acesta făcând parte din aparatul represiv al dictaturii comuniste, vă invităm să vă alăturați acțiunii noastre de protest din fața sediului Grupului pentru Dialog Social.

Grupul pentru Dialog Social, ONG fondat în 1990 prin intervenția lui Silviu Brucan – o figură odioasă în procesul bolșevizării României – a decis premierea procurorului Lazăr.
Vedem acest gest de recunoștință ca o palmă aruncată pe obrazul detinuților politici ce au suferit de pe urma deciziilor procurorului Lazăr, acesta refuzând-le, în mod repetat, eliberarea condiționată, una dintre motivații fiind aceea că ”deținutul nu s-a reeducat„.

Astfel, invităm alături de noi toate Organizațiile Non-Guvernamentale ce s-au raliat de-a lungul anilor cauzei deținuților politici, martirilor din închisorile comuniste, Organizațiile Non-Guvernamentale creștine, Organizațiile Non-Guvernamentale anti-comuniste, Asociațiile Eroilor Revoluției din 1989 și, nu în ultimul rând, pe orice cetățean ce aderă încă la cauza anti-comunistă și la dezideratele formulate în Punctul 8 de la Timișoara.

Menționăm că acest protest nu va avea culoare sau scop politic, el dorindu-se a fi expresia revoltei noastre pentru situația în care ne găsim, la 30 de ani de la căderea tiraniei comuniste, realizată cu morți, sânge și lacrimi.

Prin acțiunea noastră de protest cerem cu hotărâre:
1. Demisia Domnului Augustin Lazăr din functia de Procuror General al României
2. Retragerea premiului oferit de Grupul pentru Dialog Social și al Societății Timișoara.”, se arată în mesajul transmis de către inițiatorii acestui protest

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

23 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago