Categories: Pamflet

Jurnaliștii din Lăzărime, despre Lazăr și fabrica de bricege de la Aiud

Anumiți ziariști din Lăzărime, caută să inducă ideea că nu s-ar fi fabricat niciodată la Aiud bricege de către deținuți. Că dacă nu găsesc ei pe Google la o primă căutare, nici nu ar fi existat așa ceva.

Bă băieți, luați de aici, tocmai de la ai voștri: iată ce scria Adevărul în 2016…

Liviu Avram, jurnalist la Adevărul, pare să nu știe că tocmai colegi de-ai săi de la aceeași publicație, au dezvăluit în anul 2016 povestea confecționării bricegelor de la Aiud.

” Un singur lucru nu a clarificat Augustin Lazăr referitor la episodul Aiud: care e faza cu bricegele?
Un tip care trăiește în SUA l-a acuzat pe Lazăr că pleca de la Aiud cu servietă plină cu bricege făcute de deținutți, niște bricege șmechere, cu buton (înțeleg, deci, că erau automate), care ar fi fost foarte căutate în acea perioadă. Mi s-a părut genul de detaliu semnificativ, pentru că aducea întregii povești un aer de autenticitate.

(…) Dar la Aiud s-au făcut bricege? Google pare să nu știe nimic. Detractorii lui Augustin Lazăr prezintă drept probă un documentar din 2012 al TVR, în care, pornind de la mărturiile unor foști deținuți politic, se afirmă că deținuții făceau bricege din săbiile foștilor ofițeri din Armata Regală – iar unele săbii ar fi fost îngropate spre a fi salvate.
Istoricul Marius Oprea a făcut chiar săpături prin închisoarea de la Aiud, dar nu a găsit nicio sabie salvată de deținuți. În plus, episodul relatat în documentarul TVR este total irelevant în contextul scandalului Lazăr, căci acțiunea de convertire a săbiilor în bricege este plasată între anii 1957-1960. Or Augustin Lazăr e născut în 1956 și e puțin probabil să fi dezvoltat așa o pasiune pentru bricege la vârsta aia.
Prin urmare: a existat o „industrie” a bricegelor la Aiud? „, a scris Liviu Avram pe facebook

Postarea de mai sus a lui Liviu Avram îi sare în ochi și jurnalistei Sorina Matei, care îl contrazice cu patimă.

Liviu Avram scrie o enormitate cât el de mare: ca la Aiud nu s-au făcut bricege. Ba s-au făcut şi chiar erau automate. Dacă îi spun lui Liviu cine căra bricege de la Aiud, Liviu pică de pe scaun. Dar nu-i spun şi nu o să afle. Îl las să se facă de râs. Toată lumea știe că la Aiud se făcea asta, mai puțin el. Și google e plin, dar Liviu nu a găsit. Aia căutau săbiile regale ca nebunii, de proşti şi de demenţi. Io cred că mai au puțin sa scrie ca Aiudul nu există. #Disperare
#AiudRezistLazăr „, a scris Sorina Matei pe facebook

Liviu Mihaiu: „Europa Liberă, PNLeul, Johannis și revista 22 il apără pe omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen”

„Din cauza taberizării isterice din jurul războiului din Justiţie, in societatea românească s-au inversat polii.
Antenele lui Voiculescu plâng deţinuţii politici, victime ale Securităţii lui Voiculescu, securistul de Băsescu condamnă comunismul și cere demisia lui Lazăr(despre care știa exact cine este), PNŢcdeul lui Pavelescu, care sprijină PSDeul, pune plângere penală lui Lazăr pentru represiune impotriva umanităţii, iar Europa Liberă, PNLeul, Johannis și revista 22 il apără pe omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen, pe vremea când Ceaușescu behăia sus si tare că nu există deţinuţi politici sperând la clauza naţiunii celei mai favorizate de la americani. intr-o vreme când nu se mai găseau nici conserve in alimentare.”, a scris Liviu Mihaiu pe facebook

Foto: facebook

Dac-o spune până și Liviu Mihaiu? Cin’ să fie „omul care lua bricege pentru eliberări inainte de termen„?

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment
Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

7 zile ago