Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu

Pe pagina de facebook a Primăriei Carei a fost postat miercuri, 17 aprilie a.c., un mesaj cu privire la o acțiune inedită a autorităților locale. Un grup de romi a fost “susprins” (n.r. cităm din comunicatul Primăriei Carei) de către o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Locale Carei.

Sub suspiciuni “rezonabile” că membrii grupului practică cerșetoria și alte fapte antisociale, “echipajul Poliției Locale i-a condus pe membrii grupului înspre varianta de ocolire a municipiului Carei.” O fi, n-o fi democratic, asta noi nu știm, nu cunoaștem legislația specială din Republica de la Carei. Nu contestăm faptul că din rândul romilor sunt și persoane care stau la originea a numeroase fenomene infracționale, regăsite de altfel în statisticile autorităților. Însă pentru “suspiciune” să-i îngrădești cuiva dreptul la liberă circulație?

Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu, Foto: facebook.com/PrimariaCarei
Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu, Foto: facebook.com/PrimariaCarei

“În dimineața zilei de 16 aprilie 2019, o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Locale Carei a susprins un grup de romi care înnoptase pe câmp, între Moftin și Carei, și se pregătea să ajungă în municipiu. Toți membrii grupului proveneau din comuna Cuceu, județul Sălaj.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Persoanele respective au susținut că vor să ajungă la Oradea cu căruțele. Suspectând că vor să intre în municipiu în vederea practicării cerșetoriei, echipajul Poliției Locale i-a condus pe membrii grupului înspre varianta de ocolire a municipiului Carei.

În ultima perioadă, Poliția Locală a constatat un adevărat fenomen al cerșetorilor de etnie romă din Sălaj, care vin la Carei să apeleze la mila trecătorilor, în special în zilele de piață. Poliția Locală Carei a fost sesizată în mod repetat în acest an de către reprezentanții unor unități comerciale că aceste persoane venite din Sălaj, pe lângă faptul că apelează la mila trecătorilor, mai și fură bunuri din incinta magazinelor. Persoanele identificate practicând cerșetoria au fost sancționate contravențional și trimise cu trenul înspre localitățile de domiciliu.

Pe această cale, Poliția Locală lansează un apel către careieni, solicitându-le să nu mai dea bani cerșetorilor pentru că nu fac altceva decât să încurajeze fenomenul. De asemenea, careienii care observă asemenea grupuri de cerșetori sunt rugate să sesizeze dispeceratul Poliției Locale”, se arată în comunicatul Primăriei Carei, publicat pe pagina de facebook a instituției

Și românilor le-a fost interzisă intrarea în Sfântu Gheorghe pe 15 martie

Fără să fi fost de această dată vorba de cerșetorie, unui grup de români i-a fost interzisă intrarea în localitatea Sfântu Gheorghe pe 15 martie 2019.

În seara zilei de 15 martie a.c., un grup de români a fost oprit de către forțele de ordine la intrarea în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, și întors din drum. Românii susțin că au fost escortați până la ieșirea din oraș, fără a li se motiva decizia de interzicere a accesului în localitate.

Nota noastră: Azi îi interzici pe romi sub suspiciunea că cerșesc sau fură, pe români pentru că nu-ți place de ei, pe alții pentru că nu au șepcuță, unghiile tăiate, etc. Unde naiba-i statul de drept? Sperăm din toată inima ca parlamentarii români să nu fie slabi de îngeri și să îngăduie înființarea pe teritoriul României de gărzi maghiare formate din voluntari, asta dacă nu cumva își doresc ca românii să nu mai poată intra prin anumite localități din Transilvania, aidoma vremurilor de altădată, când românilor le era interzis accesul în orașe de către uniunea celor trei națiuni privilegiate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Comemorarea unui erou care s-a jertfit pentru eliberarea județului Satu Mare: colonelul Constantin Paulian

mie apr. 17 , 2019
Jertfa colonelului Constantin Paulian din ziua de 17 aprilie 1919, atunci când acesta se afla la comanda Brigăzii 3 Vânători, în timpul campaniei de dezrobire a județului Satu Mare de sub stăpânire străină, a fost comemoartă azi, 17 aprilie 2019, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte cele mai importante autorități locale sătmărene: prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, autorități locale și județene, reprezentanți ai clerului local, dar și o asistență numeroasă.

Poate vă place și:

libris.ro