RSS

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu

Print Friendly, PDF & Email

Pe pagina de facebook a Primăriei Carei a fost postat miercuri, 17 aprilie a.c., un mesaj cu privire la o acțiune inedită a autorităților locale. Un grup de romi a fost “susprins” (n.r. cităm din comunicatul Primăriei Carei) de către o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Locale Carei.

Sub suspiciuni “rezonabile” că membrii grupului practică cerșetoria și alte fapte antisociale, “echipajul Poliției Locale i-a condus pe membrii grupului înspre varianta de ocolire a municipiului Carei.” O fi, n-o fi democratic, asta noi nu știm, nu cunoaștem legislația specială din Republica de la Carei. Nu contestăm faptul că din rândul romilor sunt și persoane care stau la originea a numeroase fenomene infracționale, regăsite de altfel în statisticile autorităților. Însă pentru “suspiciune” să-i îngrădești cuiva dreptul la liberă circulație?

Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu, Foto: facebook.com/PrimariaCarei
Primăria Carei descurajează cerșetoria interzicând intrarea romilor în municipiu, Foto: facebook.com/PrimariaCarei

“În dimineața zilei de 16 aprilie 2019, o patrulă de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Locale Carei a susprins un grup de romi care înnoptase pe câmp, între Moftin și Carei, și se pregătea să ajungă în municipiu. Toți membrii grupului proveneau din comuna Cuceu, județul Sălaj.

Persoanele respective au susținut că vor să ajungă la Oradea cu căruțele. Suspectând că vor să intre în municipiu în vederea practicării cerșetoriei, echipajul Poliției Locale i-a condus pe membrii grupului înspre varianta de ocolire a municipiului Carei.

În ultima perioadă, Poliția Locală a constatat un adevărat fenomen al cerșetorilor de etnie romă din Sălaj, care vin la Carei să apeleze la mila trecătorilor, în special în zilele de piață. Poliția Locală Carei a fost sesizată în mod repetat în acest an de către reprezentanții unor unități comerciale că aceste persoane venite din Sălaj, pe lângă faptul că apelează la mila trecătorilor, mai și fură bunuri din incinta magazinelor. Persoanele identificate practicând cerșetoria au fost sancționate contravențional și trimise cu trenul înspre localitățile de domiciliu.

Pe această cale, Poliția Locală lansează un apel către careieni, solicitându-le să nu mai dea bani cerșetorilor pentru că nu fac altceva decât să încurajeze fenomenul. De asemenea, careienii care observă asemenea grupuri de cerșetori sunt rugate să sesizeze dispeceratul Poliției Locale”, se arată în comunicatul Primăriei Carei, publicat pe pagina de facebook a instituției

Și românilor le-a fost interzisă intrarea în Sfântu Gheorghe pe 15 martie

Fără să fi fost de această dată vorba de cerșetorie, unui grup de români i-a fost interzisă intrarea în localitatea Sfântu Gheorghe pe 15 martie 2019.

În seara zilei de 15 martie a.c., un grup de români a fost oprit de către forțele de ordine la intrarea în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Covasna, și întors din drum. Românii susțin că au fost escortați până la ieșirea din oraș, fără a li se motiva decizia de interzicere a accesului în localitate.

Nota noastră: Azi îi interzici pe romi sub suspiciunea că cerșesc sau fură, pe români pentru că nu-ți place de ei, pe alții pentru că nu au șepcuță, unghiile tăiate, etc. Unde naiba-i statul de drept? Sperăm din toată inima ca parlamentarii români să nu fie slabi de îngeri și să îngăduie înființarea pe teritoriul României de gărzi maghiare formate din voluntari, asta dacă nu cumva își doresc ca românii să nu mai poată intra prin anumite localități din Transilvania, aidoma vremurilor de altădată, când românilor le era interzis accesul în orașe de către uniunea celor trei națiuni privilegiate.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info