Pe site-ul administrației prezidențiale din România au fost publicate intervențiile președintelui României, Klaus Iohannis, din cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.
“Iohannis: „În România avem persoane publice care au dificultăți în a se exprima””, scrie evz.ro
Pe site-ul administrației prezidențiale din România au fost publicate intervențiile președintelui României, Klaus Iohannis, din cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.
“Avem un analfabetism atât de răspândit “cu”(!? n.r. cum) nu am avut de multe decenii, avem din păcate și persoane publicecare auoarecedificultățiîn a exprima o idee într-o frază coerentă. Deci lucrurile nu funcționează bine. Și de multe ori ne dăm seama că ajung oameni în poziții pentru care nu sunt pregătiți.Nu au educația necesară și suficientă.“, a spus Klaus Iohannis în cadrul evenimentului de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”
Ironia face ca tocmai în acest fragment de text publicat pe site-ul presidency.ro, să se strecoare o eroare de redactare din partea celor care se ocupă de actualizarea site-ului.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Renaște solidaritatea românească, simțirea patriotică și dragostea nedisimulată pentru eroii neamului. Acolo unde statul incapabil să apere, cinstească și să pună în valoare identitatea românească, nu se implică deloc, o fac brațele și voința unor voluntari români care nu ezită să se murdărească sau să transpire pentru a cinsti așa cum se cuvine eroii poporului român.