Deși e prigonită în Ucraina, limba română e la mare căutare pentru ucrainenii care vor pașaport românesc

„Ucrainenii se statornicesc în Europa cu paşaport românesc, pentru care, ca să-l obţină, plătesc cursuri de limba română… „, scrie Ziarul „Zorile Bucovinei” pe facebook

„Ucrainenii se statornicesc în Europa cu paşaport românesc, pentru care, ca să-l obţină, plătesc cursuri de limba română… „, scrie Ziarul „Zorile Bucovinei” pe facebook

Ce-i permis lui Jupiter nu-i permis boului
În forma sa originară, în latină, („Quod licet Jovi, non licet Deși e prigonită în Ucraina, limba română e la mare căutare pentru ucrainenii care vor pașaport românescbovi), mi se pare că sună mai blând şi mai puţin jignitor acest dicton ce ni se potriveşte de minune de când am devenit minoritate naţională pe pământul nostru şi în propria casă.

N-am avut pic de îndoială în ceea ce priveşte adoptarea de către Rada Supremă a legii referitor la asigurarea funcţionării limbii ucrainene ca limbă de stat. Ce mai puteam aştepta de la politicienii care nu fac altceva decât să toarne benzină în foc, prostind poporul şi cântând în strună câtorva procente de extremişti care se adapă din apele tulburi ale celui mai primitiv naţionalism!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Citiți întreg articolul pe ZorileBucovinei.com

Nota noastră: Un stat care nu-și apără limba de stat nici măcar pe teritoriul său, și nici în teritoriile răpite samavolnic și deținute încă ilegal de către un stat vecin profund ostil românismului, o țară fără nici măcăr un strop de legitimitate istorică asupra teritoriilor românești, se mai poate oare numi acela stat unitar național? Paradoxal este că același lucru de neconceput se întâmplă chiar și în interiorul granițelor României, atât în așa zisul ținut secuiesc, cât și prin alte județe sau localități conduse în mod dictatorial de către UDMR.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

7 mai 1877, moment de excelență românească: Româncele din Ardeal contribuiau la RĂZBOIUL DE INDEPENDENŢĂ A ROMÂNIEI

mar mai 7 , 2019
La data de 7 mai 1877 „Gazeta de Transilvania” publică scrisoarea lui George Barițiu – „Epistolă respectuoasă către femeile noastre", prin care îndeamna pe româncele din Ardeal să formeze comitete de strângere a donațiilor pentru ajutorarea armatei române și a răniților de pe front.
7 mai 1877, moment de excelență românească: Româncele din Ardeal contribuiau la RĂZBOIUL DE INDEPENDENŢĂ A ROMÂNIEI

Poate vă place și:

libris.ro