Razboi civil in Ucraina. Scene groaznice si devastatoare

Dupa actiunile criminale ale lui Ianukovici care cu certitudine au fost reale si s-au vazut de catre toata lumea acum s-a ajuns iarasi la scene groaznice si devastatoare. In regiunea Lugansk s-au intamplat in ultima vreme niste scene de o violenta iesita din comun.

Ce naiba se intampla in Ucraina? Parca nici nu mai conteaza cine a inceput sau cine este vinovat cand vezi care este rezultatul acestor lupte. Cine sunt luptatorii misteriosi cu fetele acoperite de cagule din ambele tabere? S-au platit intr-adevar de catre ambele tabere mercenari, ucigasi profesionisti?

Razboi civil in Ucraina. Scene groaznice si devastatoare


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
 
Chiar daca nu intelegi limba aceste imagini sunt devastatoare si ravasitoare. Nu cred ca putem macar intelege nici macar o farama din sentimentele pe care le traiesc acesti oameni in acele momente de groaza si de haos. Sunt semne ale unor vremuri in care viata umana este iarasi lipsita de valoare precum era in urma cu cateva milenii, in mijlocul unor razboaie fara sens, in care cei lacomi isi impun vointa impotriva celor lipsiti de aparare.
 
 
E trist sa vezi cum mari orase, semne ale civilizatiei de altfel, se transforma in campuri de batalie, in zone de razboi, in macelarii de oameni. Omul a evoluat dar umanitatea se pare ca nu.
 
 
Traim vremuri tulburi pe care le-au apucat pana acum doar bunicii si strabunicii nostri. Cel mai trist este ca aceste lucruri se intampla langa granitele Romaniei.

Speram sincer din tot sufeltul ca printre victimele acestui conflict sa nu se afle si romani deoarece poate putini stiu dar exista in estul Ucrainei, chiar si in aceste zone de conflict mici comunitati cu origini romanesti.

Sunt de felicitat propunerile legislative atat a politicienilor din Republica Moldova cat si a celor din Romania impotriva actiunilor secesioniste, separatiste si extremiste. Un exemplu elocvent pentru care aceste propuneri legislative sunt foarte bune este situatia actuala din Ucraina.
 
Iata de ce este important ca o tara sa aiba o legislatie impotriva manifestarilor separatiste. Din pacate Rusia a deschis o cutie a Pandorei si a scos la iveala o problema care s-ar putea intoarce pana si impotriva ei ca un bumerang fiind stiuta tendintele separatiste ale multor republici care fac parte din Federatia Rusa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

In fata cui ingenuncheaza Ponta?

mar iun. 3 , 2014
“In fata cui ingenuncheaza Ponta?”, acesta este titlul ridicol al unei publicatii din presa din Romania. Pai a stat vreodata ridicat in pozitie verticala? E in genunchi inca de cand a fost numit prim ministru si n-are timp sa se ridice. E ocupat sa apere onoarea si sa-i salveze pe […]
Ponta candideaza la postul de presedinte de scara de bloc

Poate vă place și:

libris.ro