Revoltător! George Simion și membri ai campaniei sale electorale, bătuți de extremiști maghiari

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari. Agresiunile continuă chiar în aceste momente.

„Atenție, colegii mei de campanie au fost loviți și sunt bătuți, și sunt târâți pe jos! Am fost alergat de extremiști maghiari. Sunt pe DJ Harghita și au sărit 10 extremiști maghiari să îmi ia telefonul și să ne alunge de aici! Au venit mai multe mașini și ne aleargă din propria țară, practic!”, spune George Simion într-un live pe Facebook.

George Simion s-a deplasat la Valea Uzului pentru că în această dimineață așa-ziși ”activiști anonimi” maghiari au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor.

Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memorialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale.

Cimitirul din Valea Uzului a devenit cimitir militar după Războiul de Reîntregire a Neamului. În cimitir își duc somnul de veci 1143 militari de diverse naționalități: români, ruși, italieni, sârbi, unguri, austrieci și germani.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Mihai Viteazu trece de la 13 iulie 1601 prin Satu Mare cu 8000 de mercenari aflaţi sub comanda sa, după care îşi stabileşte tabăra pentru popas pe câmpia Moftinu Mic

La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…

22 de ore ago

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

4 zile ago