Categories: PNL

Adrian Dohotaru, fost USR: “Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali!”

Fostul deputat USR (n.r. până în 2017) Adrian Dohotaru reacționează foarte critic la propunerile liberalilor, mai cu seamă la cele inițiate și promovate de către Rareș Bogdan și Florin Roman.

Redăm integral postarea de pe facebook a lui Adrian Dohotaru în care îi critică pe cei doi liberali.

“Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali

Rareș Bogdan ne pune să alegem între economie de piață și bolșevism. Vă propun o economie socială de piață, cel puțin pe termen mediu, care e mult mai solidară decât ce avem acum în România. Cu un astfel de PNL, extrem de populist, viitoarea guvernare va avea soarta CDR.

Mesajul dat de acești politicieni iresponsabili este cu atât mai demn de dispreț cu cât Papa Francisc a îndemnat la mai multă solidaritate și incluziune în societatea românească, nu la un astfel de discurs al urii.

Vă propun și să nu cădem în fascism social, așa cum văd la PNL, PMP, o parte din USR-PLUS și, de fapt, la toate partidele parlamentare, inclusiv voci din PSD. Fascismul social este ura față de săraci care sunt lipsiți de resurse din cauza „lenei” lor, eventual întreținută de PSD, un partid care ar fi de fapt cripto-comunist, spun demagogii de dreapta de la noi.

Sărăcia, potrivit politicienilor de dreapta dură, o combinație stranie de neoliberalism economic și conservatorism în plan identitar, care are pe alocuri accente extreme de fascism social, nu e rodul unor structuri colective care împiedică dezvoltarea individului, ci e consecința parazitismului și nemuncii. Fascismul social este uneori darwnism social, alteori asmuțirea împotriva romilor, într-un proces de rasializare a sărăciei. Fascismul social înseamnă găsirea unor țapi ispășitori pentru problemele economiei românești pentru că sunt o țintă ușoară pentru politicieni: „știrbii” nu sunt telegenici, nu dau bine pe cameră, apar doar ca recuzită în reportajele TV. Nu se pot apăra adesea, așa că dă-i în ei!

Statul, potrivit fasciștilor sociali, nu mai trebuie să ofere o plasă de protecție socială, dar trebuie să investească masiv în aparatul represiv și în instituțiile de forță ale statului, așa zisul stat minimal, care se ocupă de armată, poliție, servicii și justiție, pe când hălci serioase din educație, sănătate și protecție socială trebuie privatizate, așa cum s-a și întâmplat.

Fasciștii sociali inventează dușmani imaginari pentru a ascunde teme mai importante, de la faptul că politicienii au transformat România în țara muncii ieftine, la lipsa unor servicii publice de calitate care determină milioane de români să migreze. Fascismul social de acest fel ignoră realitatea. România are cheltuieli de protecție socială de două ori mai mici ca procent din PIB față de media UE. Sunt mai puțin de 200.000 de familii beneficiare de venit minim garantat (VMG), dintre care un sfert pensionari. Mulți iau VMG doar pentru a avea asigurare de sănătate pentru că sunt bolnavi și nu își permit medicamente. VMG pentru o persoană este de 142 de lei.”, a scris Adrian Dohotaru pe facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Echipa noastră a publicat numărul 89 al revistei MAGAZIN CRITIC

Revista MAGAZIN CRITIC a împlinit 18 ani de apariție neîncetată. Din luna martie 2007, revista…

2 zile ago

4 Mai 1775 – A avut loc o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată de Poarta Otomană monarhiei habsburgice

În aprilie 1775, a urmat o convenție turco-austriacă în Constatinopole, prin care Bucovina este cedată…

o săptămână ago

MAE dezminte “lista neagră” a Administrației americane referitoare la sancțiuni impuse găștii uzurpatoare

Informație zilei, lansată de către postul de televiziune România TV, este combătută și contrazisă chiar…

2 săptămâni ago

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

2 săptămâni ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

2 săptămâni ago