RSS

Argumentul folosit de Alexandru …

Recent, Ministrul Să…

România, un stat tot mai antirom…

Fix ca în perioada c…

Novak Djokovic și Diana Iovanovi…

Vocea Olteniei: "O c…

VIDEO | Grigorie Vieru, poetul v…

Acum treisprezece an…

19 Ianuarie 2022 - Prezentarea e…

Miercuri, 19 ianuari…

Ion Coja: "Domnul Talpeș ne cred…

Ion Coja: "Cu alte c…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Adrian Dohotaru, fost USR: “Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali!”

Print Friendly, PDF & Email

Fostul deputat USR (n.r. până în 2017) Adrian Dohotaru reacționează foarte critic la propunerile liberalilor, mai cu seamă la cele inițiate și promovate de către Rareș Bogdan și Florin Roman.

Redăm integral postarea de pe facebook a lui Adrian Dohotaru în care îi critică pe cei doi liberali.

“Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali

Rareș Bogdan ne pune să alegem între economie de piață și bolșevism. Vă propun o economie socială de piață, cel puțin pe termen mediu, care e mult mai solidară decât ce avem acum în România. Cu un astfel de PNL, extrem de populist, viitoarea guvernare va avea soarta CDR.

Mesajul dat de acești politicieni iresponsabili este cu atât mai demn de dispreț cu cât Papa Francisc a îndemnat la mai multă solidaritate și incluziune în societatea românească, nu la un astfel de discurs al urii.

Vă propun și să nu cădem în fascism social, așa cum văd la PNL, PMP, o parte din USR-PLUS și, de fapt, la toate partidele parlamentare, inclusiv voci din PSD. Fascismul social este ura față de săraci care sunt lipsiți de resurse din cauza „lenei” lor, eventual întreținută de PSD, un partid care ar fi de fapt cripto-comunist, spun demagogii de dreapta de la noi.

Sărăcia, potrivit politicienilor de dreapta dură, o combinație stranie de neoliberalism economic și conservatorism în plan identitar, care are pe alocuri accente extreme de fascism social, nu e rodul unor structuri colective care împiedică dezvoltarea individului, ci e consecința parazitismului și nemuncii. Fascismul social este uneori darwnism social, alteori asmuțirea împotriva romilor, într-un proces de rasializare a sărăciei. Fascismul social înseamnă găsirea unor țapi ispășitori pentru problemele economiei românești pentru că sunt o țintă ușoară pentru politicieni: „știrbii” nu sunt telegenici, nu dau bine pe cameră, apar doar ca recuzită în reportajele TV. Nu se pot apăra adesea, așa că dă-i în ei!

Statul, potrivit fasciștilor sociali, nu mai trebuie să ofere o plasă de protecție socială, dar trebuie să investească masiv în aparatul represiv și în instituțiile de forță ale statului, așa zisul stat minimal, care se ocupă de armată, poliție, servicii și justiție, pe când hălci serioase din educație, sănătate și protecție socială trebuie privatizate, așa cum s-a și întâmplat.

Fasciștii sociali inventează dușmani imaginari pentru a ascunde teme mai importante, de la faptul că politicienii au transformat România în țara muncii ieftine, la lipsa unor servicii publice de calitate care determină milioane de români să migreze. Fascismul social de acest fel ignoră realitatea. România are cheltuieli de protecție socială de două ori mai mici ca procent din PIB față de media UE. Sunt mai puțin de 200.000 de familii beneficiare de venit minim garantat (VMG), dintre care un sfert pensionari. Mulți iau VMG doar pentru a avea asigurare de sănătate pentru că sunt bolnavi și nu își permit medicamente. VMG pentru o persoană este de 142 de lei.”, a scris Adrian Dohotaru pe facebook

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version