Adrian Dohotaru, fost USR: “Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali!”

Fostul deputat USR (n.r. până în 2017) Adrian Dohotaru reacționează foarte critic la propunerile liberalilor, mai cu seamă la cele inițiate și promovate de către Rareș Bogdan și Florin Roman.

Redăm integral postarea de pe facebook a lui Adrian Dohotaru în care îi critică pe cei doi liberali.

“Rareș Bogdan și Florin Roman sunt fasciști sociali, nicidecum liberali

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Rareș Bogdan ne pune să alegem între economie de piață și bolșevism. Vă propun o economie socială de piață, cel puțin pe termen mediu, care e mult mai solidară decât ce avem acum în România. Cu un astfel de PNL, extrem de populist, viitoarea guvernare va avea soarta CDR.

Mesajul dat de acești politicieni iresponsabili este cu atât mai demn de dispreț cu cât Papa Francisc a îndemnat la mai multă solidaritate și incluziune în societatea românească, nu la un astfel de discurs al urii.

Vă propun și să nu cădem în fascism social, așa cum văd la PNL, PMP, o parte din USR-PLUS și, de fapt, la toate partidele parlamentare, inclusiv voci din PSD. Fascismul social este ura față de săraci care sunt lipsiți de resurse din cauza „lenei” lor, eventual întreținută de PSD, un partid care ar fi de fapt cripto-comunist, spun demagogii de dreapta de la noi.

Sărăcia, potrivit politicienilor de dreapta dură, o combinație stranie de neoliberalism economic și conservatorism în plan identitar, care are pe alocuri accente extreme de fascism social, nu e rodul unor structuri colective care împiedică dezvoltarea individului, ci e consecința parazitismului și nemuncii. Fascismul social este uneori darwnism social, alteori asmuțirea împotriva romilor, într-un proces de rasializare a sărăciei. Fascismul social înseamnă găsirea unor țapi ispășitori pentru problemele economiei românești pentru că sunt o țintă ușoară pentru politicieni: „știrbii” nu sunt telegenici, nu dau bine pe cameră, apar doar ca recuzită în reportajele TV. Nu se pot apăra adesea, așa că dă-i în ei!

Statul, potrivit fasciștilor sociali, nu mai trebuie să ofere o plasă de protecție socială, dar trebuie să investească masiv în aparatul represiv și în instituțiile de forță ale statului, așa zisul stat minimal, care se ocupă de armată, poliție, servicii și justiție, pe când hălci serioase din educație, sănătate și protecție socială trebuie privatizate, așa cum s-a și întâmplat.

Fasciștii sociali inventează dușmani imaginari pentru a ascunde teme mai importante, de la faptul că politicienii au transformat România în țara muncii ieftine, la lipsa unor servicii publice de calitate care determină milioane de români să migreze. Fascismul social de acest fel ignoră realitatea. România are cheltuieli de protecție socială de două ori mai mici ca procent din PIB față de media UE. Sunt mai puțin de 200.000 de familii beneficiare de venit minim garantat (VMG), dintre care un sfert pensionari. Mulți iau VMG doar pentru a avea asigurare de sănătate pentru că sunt bolnavi și nu își permit medicamente. VMG pentru o persoană este de 142 de lei.”, a scris Adrian Dohotaru pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Un simplu clip video de ficțiune despre o a anexare a Cernăuțiului de către România a băgat în sperieți ucrainenii

lun iun. 3 , 2019
După ce s-au fript cu peninsula Crimeea, până și ficțiunea îi sperie pe ucraineni. Ucraina, speriată că România își va recupera teritoriile. Un simplu video făcut de un anonim și urcat pe Youtube a băgat în sperieți autoritățile ucrainene. În Ucraina, o comisie a fost formată de urgență pentru a […]

Poate vă place și:

libris.ro