Site icon Glasul.info

Valea Uzului, un cimitir confiscat și maghiarizat: doar oaspeții din guvernul Ungariei pot vizita cimitirul în afara “programului”

Deși am primit informația cu câteva ore bune în urmă, am ezitat s-o publicăm, tocmai pentru a nu pune jar pe foc cu privire la situația deja tensionată de la Cimitirul Internațional Valea Uzului. Vestea că extremiștii maghiari organizează însă mâine un boicot împotriva Zilei Eroilor, un moment în care românii își cinstesc soldații căzuți pe câmpurile de luptă, ne-a făcut să devoalăm adevărata față a celor care stau în spatele acestor provocări incredibile.

Deși la inițiativa Consiliului Județean Harghita s-a realizat un program de vizitare a cimitirului numai pentru ziua de duminică, în intervalul cuprins între orele 16:00-17:00, și numai în baza unei programări prealabile(!?), “programul” este inițiat special numai pentru a ține românii la distanță de acel cimitir și de posibilitatea ca aceștia să-și cinstească eroii.

Valea Uzului, un cimitir confiscat și maghiarizat: doar oaspeții din guvernul Ungariei pot vizita cimitirul în afara "programului", Foto: facebook.com/pg/kdnphu/
Valea Uzului, un cimitir confiscat și maghiarizat: doar oaspeții din guvernul Ungariei pot vizita cimitirul în afara “programului”, Foto: facebook.com/pg/kdnphu/

Dacă românilor se opintesc extremiștii să le îngrădească prin orice metode, oricât de mizerabile, accesul la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, oficialii de la Budapesta sunt lăsați însă să viziteze cimitirul și în afara “programului” (n.r. vezi Hungarian politician lays wreath at Úz valley war memorial) . Nu-i asta batjocură la adresa românilor?

Exit mobile version