Categories: AntiromanismUngaria

Valea Uzului, un cimitir confiscat și maghiarizat: doar oaspeții din guvernul Ungariei pot vizita cimitirul în afara „programului”

Deși am primit informația cu câteva ore bune în urmă, am ezitat s-o publicăm, tocmai pentru a nu pune jar pe foc cu privire la situația deja tensionată de la Cimitirul Internațional Valea Uzului. Vestea că extremiștii maghiari organizează însă mâine un boicot împotriva Zilei Eroilor, un moment în care românii își cinstesc soldații căzuți pe câmpurile de luptă, ne-a făcut să devoalăm adevărata față a celor care stau în spatele acestor provocări incredibile.

Deși la inițiativa Consiliului Județean Harghita s-a realizat un program de vizitare a cimitirului numai pentru ziua de duminică, în intervalul cuprins între orele 16:00-17:00, și numai în baza unei programări prealabile(!?), „programul” este inițiat special numai pentru a ține românii la distanță de acel cimitir și de posibilitatea ca aceștia să-și cinstească eroii.

Valea Uzului, un cimitir confiscat și maghiarizat: doar oaspeții din guvernul Ungariei pot vizita cimitirul în afara „programului”, Foto: facebook.com/pg/kdnphu/

Dacă românilor se opintesc extremiștii să le îngrădească prin orice metode, oricât de mizerabile, accesul la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului, oficialii de la Budapesta sunt lăsați însă să viziteze cimitirul și în afara „programului” (n.r. vezi Hungarian politician lays wreath at Úz valley war memorial) . Nu-i asta batjocură la adresa românilor?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

o oră ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago