Republica Moldova se orientează spre un sistem îmbunătățit de planificare și monitorizare a resurselor forestiere

Un proiect FAO va oferi asistență tehnică autorităților din Moldova pentru realizarea primului Inventar Forestier Național

 Pădurile reprezintă importante resurse strategice naturale și regenerabile pentru țară și au potențialul de a contribui în mod pozitiv la dezvoltarea economică națională și bunăstarea cetățenilor. Ca urmare a schimbărilor din societate din ultimii ani –  în structura economiei naționale, precum și în cadrul legislativ – a apărut necesitatea imperativă de desfășurare al unui Inventar Forestier Național.

Factori de decizie din cadrul mai multor agenții de stat din Republica Moldova evaluează necesitateainformațională în cadrul sectorului forestier național, într-un atelier FAO care dă startul unui nou proiect ce vizează dezvoltarea capacităților instituționale ale autorităților pentru pregătirea primului Inventar Forestier Național.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Atelierul întrunește 35 de participanți, reprezentând agenția Moldsilva, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, Biroul Național de Statistică, Agenția de Mediu, precum și alte instituții relevante și ONG-uri de mediu.

În cadrul evenimentului, participanții vor stabili responsabilitățile și implicarea instituțiilor naționale în organizarea inventarului, care este planificat pentru următorii ani.

„Sistemul îmbunătățit de planificare și monitorizare a resurselor forestiere va contribui semnificativ la gestionarea durabilă a pădurilor, la dezvoltarea rurală și la conservarea biodiversității”, a declarat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova, subliniind că dezvoltarea primului Inventar la nivel național este, de asemenea, în concordanță cu angajamentele internaționale ale țării față de dezvoltarea durabilă și promovarea economiei ecologice.

Primul Inventar Forestier la nivel național va furniza date pentru raportarea la convențiile internaționale (Convenția ONU privind Diversitatea Biologică, Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice etc.) și la instituții și procese (FAO, MCFPE etc.) și de asemenea va permite elaborarea strategiei, politicii și programelor naționale privind resursele forestiere și va stabili baza pentru orice viitoare evaluare și monitorizare a resurselor forestiere în Republica Moldova.

Inventarul va furniza, de asemenea, date privind stocurile de carbon din ecosistemele forestiere, în conformitate cu dispozițiile Protocolului de la Kyoto, precum și date privind diversitatea biologică a pădurilor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Cum aduci românii din străinătate înapoi acasă? O româncă a inițiat un proiect incredibil!

mar iun. 11 , 2019
Ceea ce n-au reușit guvernanții ani la rând, să aducă înapoi din străinatate populația activă a României, își propune cu cu foarte mult entuziasm o româncă: doamna Simona Niculescu, cunoscută opiniei publice mai cu seama pentru "meciurile" ei cu administrația locală.

Poate vă place și:

libris.ro