RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Republica Moldova se orientează spre un sistem îmbunătățit de planificare și monitorizare a resurselor forestiere

Print Friendly, PDF & Email

Un proiect FAO va oferi asistență tehnică autorităților din Moldova pentru realizarea primului Inventar Forestier Național

 Pădurile reprezintă importante resurse strategice naturale și regenerabile pentru țară și au potențialul de a contribui în mod pozitiv la dezvoltarea economică națională și bunăstarea cetățenilor. Ca urmare a schimbărilor din societate din ultimii ani –  în structura economiei naționale, precum și în cadrul legislativ – a apărut necesitatea imperativă de desfășurare al unui Inventar Forestier Național.

Factori de decizie din cadrul mai multor agenții de stat din Republica Moldova evaluează necesitateainformațională în cadrul sectorului forestier național, într-un atelier FAO care dă startul unui nou proiect ce vizează dezvoltarea capacităților instituționale ale autorităților pentru pregătirea primului Inventar Forestier Național.

Atelierul întrunește 35 de participanți, reprezentând agenția Moldsilva, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, Biroul Național de Statistică, Agenția de Mediu, precum și alte instituții relevante și ONG-uri de mediu.

În cadrul evenimentului, participanții vor stabili responsabilitățile și implicarea instituțiilor naționale în organizarea inventarului, care este planificat pentru următorii ani.

“Sistemul îmbunătățit de planificare și monitorizare a resurselor forestiere va contribui semnificativ la gestionarea durabilă a pădurilor, la dezvoltarea rurală și la conservarea biodiversității”, a declarat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Moldova, subliniind că dezvoltarea primului Inventar la nivel național este, de asemenea, în concordanță cu angajamentele internaționale ale țării față de dezvoltarea durabilă și promovarea economiei ecologice.

Primul Inventar Forestier la nivel național va furniza date pentru raportarea la convențiile internaționale (Convenția ONU privind Diversitatea Biologică, Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice etc.) și la instituții și procese (FAO, MCFPE etc.) și de asemenea va permite elaborarea strategiei, politicii și programelor naționale privind resursele forestiere și va stabili baza pentru orice viitoare evaluare și monitorizare a resurselor forestiere în Republica Moldova.

Inventarul va furniza, de asemenea, date privind stocurile de carbon din ecosistemele forestiere, în conformitate cu dispozițiile Protocolului de la Kyoto, precum și date privind diversitatea biologică a pădurilor.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info