La 16 iulie 1967 a încetat din viață profesorul și publicistul Mihai Carp. De numele său se leagă la Iași primele mișcări sindicale și înființarea primului sindicat al profesorilor secundari, Mihai Carp luptând constant pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a mediului de învățământ și totodată al condițiilor de trai ale personalului din învățământ.
Mihai Carp, născut la Iași la 7 octombrie 1875, a fost un renumit profesor și publicist.Acesta și-a făcut toate studiile în orașul natal, în Iași. Se numără printre intelectualii de marcă ai vremii sale care la 1906 fondau la Iași revista Viața Românească, o publicație căreia i-a dedicat devotamentul său pe parcursul întregii sale vieți. Între anii 1906 și 1920, Mihai Carp și-a asumat benevol administrarea revistei, colaborând intens în redacția revistei Viața Românească, atât la rubricile permanente, cât și cu lucrări ocazionale.
Odată cu luarea licenței în științele istorico-filozofice, Mihai Carp îmbrățișează cariera didactică și activează ca profesor secundar la Râmnicu Vâlcea, la Liceul Național din Iași, la liceul particular Anastasie Bașotă din Pomîrla, etc.
Mihai Carp a rămas în memoria foștilor săi elevi, printre ei numărându-se nume importante ale culturii românești precum Ionel Teodoreanu sau Demostene Botez, ca o figură luminoasă de dascăl erudit.