fbpx

RSS

Astăzi, 20 Noiembrie 2019, Glasu…

Astăzi, 20 Noiembri…

Film documentar tulburător la Ia…

"Societatea Studenți…

Germania și Austria, tot mai nem…

Am remarcat cu mare …

Cehia pune la plată marii giganț…

Giganții internetulu…

USR, atac la Iohannis: "Într-o d…

Atac surprinzător la…

Scrisoare deschisă din partea lu…

"Scrisoare deschisă …

Jurnalista Sorina Matei îl desfi…

Jurnalista Sorina Ma…

Albin Marinescu: "Iohannis, aces…

Tristă și palidă con…

Profesorul Ion Coja: "Ofer un pr…

"Un premiu pentru do…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La 16 iulie 1967 a încetat din viață profesorul și publicistul Mihai Carp

Print Friendly, PDF & Email

La 16 iulie 1967 a încetat din viață profesorul și publicistul Mihai Carp. De numele său se leagă la Iași primele mișcări sindicale și înființarea primului sindicat al profesorilor secundari, Mihai Carp luptând constant pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a mediului de învățământ și totodată al condițiilor de trai ale personalului din învățământ.

Mihai Carp, născut la Iași la 7 octombrie 1875, a fost un renumit profesor și publicist.Acesta și-a făcut toate studiile în orașul natal, în Iași. Se numără printre intelectualii de marcă ai vremii sale care la 1906 fondau la Iași revista Viața Românească, o publicație căreia i-a dedicat devotamentul său pe parcursul întregii sale vieți. Între anii 1906 și 1920, Mihai Carp și-a asumat benevol administrarea revistei, colaborând intens în redacția revistei Viața Românească, atât la rubricile permanente, cât și cu lucrări ocazionale.

Odată cu luarea licenței în științele istorico-filozofice, Mihai Carp îmbrățișează cariera didactică și activează ca profesor secundar la Râmnicu Vâlcea, la Liceul Național din Iași, la liceul particular Anastasie Bașotă din Pomîrla, etc.

Mihai Carp a rămas în memoria foștilor săi elevi, printre ei numărându-se nume importante ale culturii românești precum Ionel Teodoreanu sau Demostene Botez, ca o figură luminoasă de dascăl erudit.


Comentarii

comentarii

Social Links

Glasul.info

Redacția la Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism

Contact: redactie@glasul.info
Social Links
telekom.ro
Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
shop.yellowstore.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL