Site icon Glasul.info

Mișcarea politică „România Mare în Europa”, poziție față de chestiunea imigranților

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că România este una dintre cele șase țări care au cerut să primească o parte dintre, sau toți cei 150 de imigranți din Orient aflați pe nava organizaţiei neguvernamentale spaniole Proactiva Open Arms. Vaporul se află acum în preajma insulei Lampedusa, iar ministrul de interne Matteo Salvini i-a refuzat ancorarea într-un port italian. În ce condiții ar fi făcut România o asemenea solicitare? În baza cărui mandat dat de poporul român se angajează la așa ceva guvernul român? Deocamdată, sunt întrebări fără răspuns. Nu există o poziție oficială a Ministerului de Externe român.

Cu acest nou scandal, revenim asupra unei teme de mare interes, care nu a fost tranșată la noi.

Statul român nu poate adopta mimetic, deci necritic și slugarnic atitudini dictate de Germania sau Franța, în virtutea realității că acestea sunt motoarele UE. Ca membru al UE, România are totuși obligația de a-și manifesta suveranitatea și de a-și apăra interesul național.

Prin urmare, înainte de a face promisiuni și de a-și asuma responsabilități în chestiunea imigranților, guvernul român are câteva aspecte de clarificat:
– în ce măsură aceștia sunt refugiați de război sau imigranți economici?;
– cum distingem între cazurile umanitare și o invazie musulmană organizată?;
–    poporul român este de acord cu primirea de imigranți de altă rasă, altă cultură și altă religie decât cea europeană? Și dacă da, în ce proporție?;

–   Constituția României nu permite colonizarea de populații străine pe teritoriul național; prin acceptarea unui număr mare de imigranți, nu este cumva încălcată Legea fundamentală a statului?;
–   diferențele dintre civilizația creștină și cea islamică sunt uriașe; este statul român pregătit să gestioneze un eventual conflict apărut din această pricină, atunci când numărul musulmanilor în România ar deveni semnificativ?

Numai după ce va avea loc o dezbatere națională serioasă pe această temă, urmată de un eventual – și de dorit – referendum, guvernul român va putea acționa cu deplină legitimitate în această chestiune.Până atunci, atitudinile sale pretins umaniste și degrabă servitoare ale unei direcții ideologice antinaționale nu au nici o justificare și se cer sancționate atât de societatea civilă responsabilă, cât și de acea parte a clasei politice care mai înțelege că e în slujba cetățenilor români și nu a străinilor.”, se arată în comunicatul trimis pe adresa redacției Glasul.info de mișcarea politică „România Mare în Europa”

Exit mobile version