Site icon Glasul.info

Aurelian Pavelescu: Într-o societate schilodită moral, reclama cu Șora este doar o dovadă, încă una, a crucificării unui popor

“De la Mihai Șora la Gabriel Liiceanu – COLABORAȚIONISMUL CRIMINAL AL LICHELELOR CAZONE. CUM ESTE LAURA CODRUȚA KOVESI FAȚĂ CU ȘTIINȚA DREPTULUI.

Mihai Șora, cum și Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu sau Horia Patapievici NU sunt filosofi. Ci abuzatori, impostori culturali. Practicanți ai unui mimetism stilistic, plagiatori de limbaj filosofico-eseistico-literar din prefețele despre filosofii obligatorii de școală, de la Platon, Aristotel, Husserl, Pascal, Wittgenstein, și eterna sursă, paradigmele Nietzsche și Heidegger – alții mulți la grămadă.

Ei sunt produse politico-statale, ale comunismului și post-comunismului securistic. Pentru cei care n-au avut ocazia să citească din impostori și, cu atât mai mult, să-i compare cu filosofii – n-ați pierdut nimic. Desigur, cine le-ar putea cere acestor nefericiți, să fie cu adevărat filosofi? Ar fi o cruzime fără seamăn. Nu de asta îi poate acuza cineva, nici eu. Îi acuz că s-au oferit cu o slugărnicie mizerabilă să devină marionetele sistemului represiv criminal comunist și post-comunist, instrumente de legitimare ale crimei ideologice instituționale.

Pentru a fi și mai bine înțeles, ei sunt un fel de Laura Codruța Kovesi față de știința dreptului. Așa cum Kovesi este față de Dongoroz și Hamangiu (repere fundamentale ale dreptului românesc) sau cum este Roller în comparație cu Iorga. Instrumente anti-culturale și criminal anti-morale, surogate așezate de sistemul politic criminal în locul adevăratei elite culturale, eliminată integral din viața publică în scopul manipulării ideologice a națiunii.

Povestea este teribilă. Pentru că are drept consecință un asasinat moral împotriva întregii societăți. Cu ajutorul acestor siniștri impostori vechea și noua securitate au infestat spațiul public și l-au luat în captivitate, adevăratele valori fiind reduse complet la tăcere. Este vorba de uriașa trădare a intelectualității române, transformată în forță de ocupație a țării.

Despre Șora, două întrebări. Cum poate cineva să scrie despre ”grația la Pascal” – acest uriaș filosof și mistic francez, cu a sa ”imitatio Christi” ridicată pe culmile spirituale – și să adere la marxism-leninismul criminal, pe care să-l și pui în practică în subordinea sinistrei Ana Pauker? Cum poți tu, Șora, să fi stat la cursurile și seminariile lui Mircea Eliade și Nae Ionescu și în anii 50 și să devii apoi mare demnitar bolșevic, când mureau în chinuri cumplite în închisorile comuniste Maniu, Mihalache, Vulcănescu, Gheorghe Brătianu și atâția alți uriași patrioți și oameni de cultură, când colegi de generație precum Noica și Țuțea au urcat și ei drumul Golgotei fără a pactiza? Este sub-uman să faci așa ceva, crima este prea puțin.

După 1990, acești impostori s-au predat noii securități, ajungând pe nivelul cel mai de jos trădării de țară și semeni. Au ajuns slugile Laurei Codruța Kovesi și torționarului Augustin Lazăr. Voi, Șora, Liiceanu și Pleșu, în mod fățiș, cu neobrăzare, ați fost ideologii urii și crimei, ca în anii 50 Șora și generația lui de trădători.

Că face astăzi Șora pe anti-comunistul într-o reclamă a unui idiot este neimportant. Într-o societate normală nimeni n-ar fi îndrăznit. Răul s-a înfăptuit deja. Într-o societate schilodită moral, reclama cu Șora – victimă a comunismului – este doar o dovadă, încă una, a crucificării unui popor.”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Exit mobile version