libris.ro

Aurelian Pavelescu: Într-o societate schilodită moral, reclama cu Șora este doar o dovadă, încă una, a crucificării unui popor

„De la Mihai Șora la Gabriel Liiceanu – COLABORAȚIONISMUL CRIMINAL AL LICHELELOR CAZONE. CUM ESTE LAURA CODRUȚA KOVESI FAȚĂ CU ȘTIINȚA DREPTULUI.

Mihai Șora, cum și Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu sau Horia Patapievici NU sunt filosofi. Ci abuzatori, impostori culturali. Practicanți ai unui mimetism stilistic, plagiatori de limbaj filosofico-eseistico-literar din prefețele despre filosofii obligatorii de școală, de la Platon, Aristotel, Husserl, Pascal, Wittgenstein, și eterna sursă, paradigmele Nietzsche și Heidegger – alții mulți la grămadă.

Ei sunt produse politico-statale, ale comunismului și post-comunismului securistic. Pentru cei care n-au avut ocazia să citească din impostori și, cu atât mai mult, să-i compare cu filosofii – n-ați pierdut nimic. Desigur, cine le-ar putea cere acestor nefericiți, să fie cu adevărat filosofi? Ar fi o cruzime fără seamăn. Nu de asta îi poate acuza cineva, nici eu. Îi acuz că s-au oferit cu o slugărnicie mizerabilă să devină marionetele sistemului represiv criminal comunist și post-comunist, instrumente de legitimare ale crimei ideologice instituționale.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pentru a fi și mai bine înțeles, ei sunt un fel de Laura Codruța Kovesi față de știința dreptului. Așa cum Kovesi este față de Dongoroz și Hamangiu (repere fundamentale ale dreptului românesc) sau cum este Roller în comparație cu Iorga. Instrumente anti-culturale și criminal anti-morale, surogate așezate de sistemul politic criminal în locul adevăratei elite culturale, eliminată integral din viața publică în scopul manipulării ideologice a națiunii.

Povestea este teribilă. Pentru că are drept consecință un asasinat moral împotriva întregii societăți. Cu ajutorul acestor siniștri impostori vechea și noua securitate au infestat spațiul public și l-au luat în captivitate, adevăratele valori fiind reduse complet la tăcere. Este vorba de uriașa trădare a intelectualității române, transformată în forță de ocupație a țării.

Despre Șora, două întrebări. Cum poate cineva să scrie despre ”grația la Pascal” – acest uriaș filosof și mistic francez, cu a sa ”imitatio Christi” ridicată pe culmile spirituale – și să adere la marxism-leninismul criminal, pe care să-l și pui în practică în subordinea sinistrei Ana Pauker? Cum poți tu, Șora, să fi stat la cursurile și seminariile lui Mircea Eliade și Nae Ionescu și în anii 50 și să devii apoi mare demnitar bolșevic, când mureau în chinuri cumplite în închisorile comuniste Maniu, Mihalache, Vulcănescu, Gheorghe Brătianu și atâția alți uriași patrioți și oameni de cultură, când colegi de generație precum Noica și Țuțea au urcat și ei drumul Golgotei fără a pactiza? Este sub-uman să faci așa ceva, crima este prea puțin.

După 1990, acești impostori s-au predat noii securități, ajungând pe nivelul cel mai de jos trădării de țară și semeni. Au ajuns slugile Laurei Codruța Kovesi și torționarului Augustin Lazăr. Voi, Șora, Liiceanu și Pleșu, în mod fățiș, cu neobrăzare, ați fost ideologii urii și crimei, ca în anii 50 Șora și generația lui de trădători.

Că face astăzi Șora pe anti-comunistul într-o reclamă a unui idiot este neimportant. Într-o societate normală nimeni n-ar fi îndrăznit. Răul s-a înfăptuit deja. Într-o societate schilodită moral, reclama cu Șora – victimă a comunismului – este doar o dovadă, încă una, a crucificării unui popor.”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info