Site icon Glasul.info

De Ziua Armatei, la Valea Uzului, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc

“Hotărâre.
NU se afișează simboluri de asociații sau partide, NU se răspunde în niciun fel la eventualele provocări!
Asociația Calea Neamului, organizatoarea manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei de la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și partenerii noștri, Primăria Dărmănești si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au hotărât ca la acest eveniment solemn, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc.

Facem în acest sens un APEL FERM să NU se vină cu însemne proprii de asociații sau partide.
Toată lumea se adună pentru Cinstirea Eroilor Armatei Române sub un singur Steag, sub Steagul pentru care țăranii în opinci militare si generalii lor și-au dat sângele pe câmpul de luptă.

Uniforma Militară și Costumul Național Românesc sunt singurele simboluri admise alături de Drapelul Țării.

Nu se vine la Valea Uzului pentru politică sau pentru ca diferite asociații să-și facă reclamă acolo; bineînțeles că si Calea Neamului, precum si Frăția Ortodoxă, vor veni fără însemnele proprii, vom fi în costume naționale și cu steaguri tricolore, ne supunem acelorași reguli.

Din Respect față de Jertfa Eroilor și dintr-o minimă considerație față de eforturile depuse pentru organizarea Cinstirii acestor Eroi căzuți în cruntele bătălii de la Valea Uzului în Primul Război Mondial, vă îndemnăm cu hotărâre țineți cont de aceste aspecte. ÎN ACEEAȘI ORDINE DE IDEI, facem un Apel către toată lumea care va participa la aceste manifestări, să NU răspundă la nicio provocare (dacă va fi cazul) venită din partea unor extremiști maghiari.

NU trebuie să le dăm apă la moară pentru ca mai apoi să pozeze în victime, desfăsurându-se propagandistic mai apoi, în stilul caracteristic. Din rândul oamenilor noștri NU se vor scanda sau afișa lozinci împotriva etniei maghiare, se va păstra pe tot parcursul manifestărilor un desăvârșit caracter solemn.

Dragi prieteni, oameni buni, numai împreună putem merge cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Exit mobile version