Categories: Mihai Tirnoveanu

De Ziua Armatei, la Valea Uzului, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc

„Hotărâre.
NU se afișează simboluri de asociații sau partide, NU se răspunde în niciun fel la eventualele provocări!
Asociația Calea Neamului, organizatoarea manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei de la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și partenerii noștri, Primăria Dărmănești si Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe au hotărât ca la acest eveniment solemn, singurul Simbol afișat să fie Steagul Tricolor Românesc.

Facem în acest sens un APEL FERM să NU se vină cu însemne proprii de asociații sau partide.
Toată lumea se adună pentru Cinstirea Eroilor Armatei Române sub un singur Steag, sub Steagul pentru care țăranii în opinci militare si generalii lor și-au dat sângele pe câmpul de luptă.

Uniforma Militară și Costumul Național Românesc sunt singurele simboluri admise alături de Drapelul Țării.

Nu se vine la Valea Uzului pentru politică sau pentru ca diferite asociații să-și facă reclamă acolo; bineînțeles că si Calea Neamului, precum si Frăția Ortodoxă, vor veni fără însemnele proprii, vom fi în costume naționale și cu steaguri tricolore, ne supunem acelorași reguli.

Din Respect față de Jertfa Eroilor și dintr-o minimă considerație față de eforturile depuse pentru organizarea Cinstirii acestor Eroi căzuți în cruntele bătălii de la Valea Uzului în Primul Război Mondial, vă îndemnăm cu hotărâre țineți cont de aceste aspecte. ÎN ACEEAȘI ORDINE DE IDEI, facem un Apel către toată lumea care va participa la aceste manifestări, să NU răspundă la nicio provocare (dacă va fi cazul) venită din partea unor extremiști maghiari.

NU trebuie să le dăm apă la moară pentru ca mai apoi să pozeze în victime, desfăsurându-se propagandistic mai apoi, în stilul caracteristic. Din rândul oamenilor noștri NU se vor scanda sau afișa lozinci împotriva etniei maghiare, se va păstra pe tot parcursul manifestărilor un desăvârșit caracter solemn.

Dragi prieteni, oameni buni, numai împreună putem merge cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

20 de ore ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

2 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago

CITEȘTE ȘI DĂRUIEȘTE LA TÂRGOVIȘTE: RAREȘ PRISACARIU A PRIMIT DISTINCȚIA CULTURALĂ DIN PARTEA MYOSOTIS MEDIA GROUP

Elevii și studenții târgovișteni au luat parte, pe 25 aprilie, la conferințele Citește și Dăruiește…

4 zile ago